Šviesa ir pagarba atminčiai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2012-01-13
  • Kategorija: Renginiai
Mūsų gimnazijos languose, kaip ir visoje Lietuvoje, Sausio 13-ąją 8 val. iš ryto sužibo žvakių liepsnelės – tai amžinoji šviesa ir pagarba tiems, kurie savo krauju aplaistė Laisvę. Kiek vėliau į aktų salę IIIab klasių gimnazistai, jų auklėtojos Marytė ir Virginija sukvietė mokinius, mokytojus, darbuotojus ir dar kartą priminė, kaip svarbu žinoti savo istoriją, išsaugoti atmintį, iš jos pasisemti stiprybės ir vilties gyventi. Diena, kuri sujungė tada, tegul niekada nebeišskiria… Reikia paminėti, kad šią svarbią mums visiems dieną gimnazijos sporto salėje vyko ir atkakli kova – draugiškos krepšinio varžybos. Susitiko Varėnos „Ąžuolo“ ir mūsų gimnazijos 5-7 klasių jaunieji krepšininkai.

Diena, kuri mus sujungė tada, tegu niekada nebeišskiria. Tegu šiandien ji jungia mus vienam tikslui – stiprios, turtingos ir įtakingos valstybės kūrimui.

Renginį, skirtą Laisvės gynėjų dienai, vedė IIIbg klasės gimnazistas Mantas Zavackas. Jam talkino IIIab klasių gimnazistės, Ig klasės gimnazistai Rokas ir Eimantas.

Apie kovas krepšinio aikštelėje, arba pirmasis krikštas

Sausio 13-ąją savo jėgas krepšinio aikštelėje išbandė 5-7 klasių jaunieji krepšininkai. Mūsiškiai (Matas Levulis, Maksimilijonas Mikailionis, Aldas Strobeika, Arnas Žemaitis, Mindaugas Degutis, Paulius Bielinis, Vainius Kazakevičius, Ignas Keršys, Andrius Kizalas, Alanas truncė, Tadas Beleckas, Ričardas Ringaitis, Airidas Serafinavičius, Gytis Aleksevičius, Valius Juonys, Simas Miliauskas, Mantas Tamulionis, Lukas Vaitulionis) susitiko su Varėnos „Ąžuolo“ sporto klubo „Bitės“ jaunaisiais krepšininkais.

Įnirtinga kova vyko du pirmuosius kėlinukus. Pirmavo tai viena, tai kita komandos. Tačiau trečiajame kėlinyje išryškėjo varžovų pranašumas – didesnė patirtis, kovingumas. Nepaisant to, mūsiškiai garbingai kovėsi iki pabaigos, juos palaikė gausiai susirinkę žiūrovai.

Komandos treneris mokyklos direktorius Jakimavičius po varžybų sakė: „Šį kartą pralaimėjome, bet jeigu ir toliau jaunieji krepšininkai su tokiu užsispyrimu ir noru treniruosis, kovos, turime vilčių tapti puikia komanda“. Geriausiu mūsų komandos žaidėju pripažintas Lukas Vaitulionis.

Apibendrinant reikia pasakyti: privalome sudėti Lietuvą į Vytį. Po dalelę lipdyti Tėvynę. Kaip lipdė ją karalius Mindaugas, didieji Lietuvos kunigaikščiai. Taip, kaip skiemenį prie skiemens dėjo Justinas Marcinkevičius: Lie-tu-va.

Nuotraukos IIag klasės gimnazisčių Dianos Juonytės ir Gerdos Zavadzkaitės."ATMINTIS GYVA, NES LIUDIJA"...Diena, kai apsigynėme, kai gyvename laisvėje laisvi, lai mus sujungia...Rendinys pradinukams...5-8 klasių mokiniamsI-IV klasių gimnazistamsJaunųjų krepšininkų kovos...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos