Daugų Vlado Mirono gimnazijos MEPA komanda „Euroscola“ renginyje Europos Parlamente

#MEPALietuva

 

Daugiškiai MEPA jaunieji ambasadoriai su savo vadove, vyresniąja ambasadore, Stase Vitkauskiene gruodžio 2 dieną dalyvavo „Euroscola“ renginyje Europos Parlamente, Strasbūre.

Bet apie viską iš pradžių.

MEPA - tai programa „Mokyklos Europos Parlamento Ambasadorės“, kur Daugų Vlado Mirono gimnazija dalyvauja jau šeštus metus. Programos tikslas -  ugdyti jaunuosius europiečius, pristatyti Europos Sąjungos poveikį ir naudą įvairioms gyvenimo sritims ir skatinti jaunus žmones būti aktyviais savo šalies ir Europos Sąjungos piliečiais.

Tad MEPA ambasadorių komanda įvairiais būdais stengiasi skleisti informaciją gimnazijos bendruomenei apie Europos Sąjungą: organizuoja renginius gimnazijoje ir už jos ribų, bendradarbiauja su kitomis Lietuvos mokyklomis; mokytojai integruoja mokomąja medžiagą apie Europos Sąjungą. Mokslo metų pabaigoje pildoma ataskaita ir laukiama rezultatų. Geriausiai pasirodžiusios Lietuvos mokyklos vyksta į „Euroscola“ dienas Strasbūre.

Kad jau sunkiai dirbome praėjusiais mokslo metais, sulaukėme atpildo! Lapkričio 30 dieną autobusu pajudėjome iš savo gimtųjų Daugų.

Pirmiausia apsilankėme Čekijos sostinėje Prahoje, kur pasivaikščiojome po vieną iš gražiausių senamiesčių Europoje. Žavėjomės dangų siekiančiomis ir žadą atimančiomis bažnyčiomis su spalvingais vitražais, mėgavomės pasivaikščiojimais siauromis gatvelėmis.

Antra stotelė buvo Strasbūras. Atvykę turėjome laiko pasivaikščioti po senamiestį, gerti į save kalėdinius aromatus Kalėdų miestelyje, aplankyti Strasbūro katedrą.

Strasbūre mūsų laukė didžioji diena Europos Parlamente.  Šių metų renginio tema buvo žmogaus teisės ir jų svarba. Mokiniai iš 57 Europos mokyklų klausėsi EP prezidentės Robertos Metsolos sveikinimo, uždavė rūpimus klausimus dėl žmogaus teisių Europos Parlamento nariams Stefan Krauss ir Delara Burkhardt. Mokiniai dirbo tarptautinėse grupėse, turėjo progą pasijusti tikrais Europos Parlamento nariais, balsuodami ir diskutuodami jautriomis ir aktualiomis temomis.

Pakeliui namo aplankėme pasakiško grožio viduramžių miestą Rotenburgą prie Tauberio, kur visus metus jaučiama kalėdinė atmosfera.

Į savo gimnaziją parsivežėme puikių emocijų, žinių, naujų kontaktų ir motyvacijos dirbti dar daugiau! Taigi kibsime į darbus ir stengsimės pasiekti kuo geresnių rezultatų!

MEPA komandos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos