Erasmus + projektas „Digitally Smarted Kids“ mobilumas Ispanijoje

Vykdydama Erasmus+ programos KA229 projektą „Digitally Smarted Kids“, Daugų Vlado Mirono gimnazija spalio 3-7 d. dalyvavo mobilume Ispanijoje, Fuensalida San Jose pagrindinėje mokykloje. Mūsų šaliai bei Daugų Vlado Mirono gimnazijai atstovavo penki 8 ir Ig klasių mokiniai, anglų kalbos mokytoja Odeta Šerelienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė.

                 Mūsų gimnazijos komanda projekte bendravo, tobulino skaitmeninę, pažinimo kompetencijas kartu su portugalų, ispanų ir turkų mokiniais bei mokytojais. Kiekvieną dieną tarptautinėse grupėse mokiniai kūrė internetines svetaines su Weebly programa. Su Renderforest ir Toontastic programomis animavo filmukus, personažus ir įvairias scenas. Vėliau visos grupės pristatė savo darbus. Su Canva ir Issu programomis mokiniai kūrė e-žurnalus (e- magazines). Projekto dalyviai išsamiai pristatė savo šalis - pasakojo apie jų tradicijas, maistą, sportą bei žymius žmones. O išklausę pasakojimus kūrė klausimynus apie savo šalį su ProProfs programa.

                 Mokiniai taip pat žaidė orientacinį žaidimą su QR kodais. Šis žaidimas suteikė galimybę geriau pažinti Fuensalida miestą, nuostabias jo bažnyčias bei aikštes.

                 Džiaugiamės, kad aplankėme ir Ispanijos sostinę Madridą, jo senamiestį, lankėmės įspūdingoje Plaza Mayor aikštėje bei karališkuosiuose rūmuose. Savo turtinga istorija ir senamiesčiu taip pat sužavėjo ir pirmoji Ispanijos sostinė Toledas.

Projekto mokinių įspūdžiai:

Titas: Labai patiko bendrauti angliškai su bendraamžiais, daug išmokau dirbti su įvairiomis IT programomis.

Tomas: Buvo įdomu klausytis pasakojimų ir legendų apie Toledo miestą. Džiaugiuosi, kad išmokau dirbti su Renderforest ir Toontastic programomis.

Domas: Erasmus projekto mobilumas Ispanijoje man labai patiko, nes susipažinau su kitų šalių bendraamžiais bei mokytojais. Labai daug išmokau IT programėlių. Mane sužavėjo Toledo Katedra, jos architektūra. Manau, kad įgijau daugiau pasitikėjimo savimi.

Airidas: Tokie projektai labai naudingi mokiniams, nes jie įgyja pasitikėjimo savimi, drąsos, praplečia anglų kalbos žinias ir įgūdžius. Man patiko viskas – maistas, orientacinis žaidimas aplink Fuensalidos miestą. Išmokau dirbti su įvairiomis IT programėlėmis, kurias naudosiu ateityje.

Jokūbas: Man labai patiko bendrauti anglų kalba su bendraamžiais iš kitų šalių. Labai daug sužinojau apie Madrido ir Toledo istoriją, išmokau įvairių programėlių, kurias naudosiu kitose pamokose.

Džiaugiamės naujais draugais, karštu rudenišku oru, naujomis žiniomis bei įgūdžiais! Mobilumas baigėsi, tačiau projektas tęsiasi, susitiksime  pavasarį Turkijoje.

                 Projektas finansuojamas iš Europos Komisijos Erasmus+ programos lėšų.

Anglų kalbos mokytoja Odeta Šerelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos