Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus etnokultūrinė vasaros stovykla pradinukams „O jūs, vaikai, taip darykit, kaip senoliai darė“

Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje vyko etnokultūrinė vasaros stovykla pradinukams „O jūs, vaikai, taip darykit, kaip senoliai darė“. Dėkojame Alytaus rajono savivaldybei už finansuotą vasaros užimtumo programą, galimybę susipažinti su senoviniais amatais, tradicijomis ir papročiais.                                                                                                                             

Dalyvaudami stovykloje vaikai susitiko su bitininkais J. ir V. Biesevičiais, sužinojo bitininkystės paslaptis, bičių produktų svarbą ir naudą, bičiulystės reikšmę, iš natūralaus  vaško  pasigamino  žvakutes.

2022-ieji – Savanorystės, Gyvūnų gerovės metai, todėl stovyklautojai susipažino su savanoryste, jos veikla, diskutavo „Kodėl verta savanoriauti?“. Žiūrėjo mokomąjį filmuką apie saugų elgesį su gyvūnais, kūrė augintinių priežiūros taisykles, lankėsi Alytaus gyvūnų asociacijoje „Keturkojo viltis“ bei „Zoo parke“ ir suprato, kokia svarbi ir sudėtinga gyvūnų priežiūra.

Dar susipažinome su floristika, ugdėme  vaikų norą bendrauti su gamta, nedarant jai skriaudos. Dirbdami grupėse pasigaminome ir dekoravome gamtinį kilimėlį. Nors tokia veikla reikalavo daug kruopštumo ir kantrybės, vaikai noriai įsitraukė į kūrybinį darbą.

Susipažinti su kulinarijos paveldu stovyklautojai vyko į Pivašiūnų amatų centrą, kur dalyvavo edukacijoje „Mielinių bandelių kepimas ir degustavimas“. Stovyklaudami vaikai atliko įvairias praktines-kūrybines užduotis, mokėsi lietuvių liaudies žaidimų, ratelių, dainų, minė mįsles ir sekė pasakas.

Džiaugiamės, kad mokiniai, prisilietę prie senovinių amatų, kulinarijos paveldo, tautosakos sužinojo jų vertę ir išsaugojimo būtinybę. Išsiskirstėme linkėdami vieni kitiems saugios ir turiningos vasaros.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos