#MEPALietuva Švaros akcija

Balandžio 29 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai ir Daugų bendruomenė buvo kviečiami prisijungti prie akcijos ,,Projektai MEPA ir NEPATOGAUS KINO KLASĖ: SISTEMINIO POKYČIO LINK vienijasi kovoje už švarią Europą!”.

Šiltą penktadienio popietę mokiniai išėjo į Daugų miestelio gatves ir gatveles ir rinko šiukšles, jas rūšiavo ir svėrė. Renginio pabaigoje buvo suskaičiuota, jog surinkta net 550 kg šiukšlių. Svarbu paminėti, kad kuo nuošaliau nuo Daugų buvo renkamos šiukšlės, tuo jų buvo daugiau. Šiukšlių būta visokių: nuo plastikinių maišelių ir nuorūkų iki televizorių ir automobilių padangų.

Tačiau tuo diena dar nesibaigė. Po miestelio gražinimo dalyviai galėjo pasimėgauti ir pasistiprinti ukrainietiškais barščiais bei namine duona ir kartu paaukoti Ukrainai. Galime pasidžiaugti, kad buvo surinkta net 300 eurų paramos.

Buvo atidaryta ir inkilų edukacinė erdvė, kurioje galima pasigrožėti mokinių sukurtais inkilais bei naudojantis QR kodų nuskaitymo programėle sužinoti apie juose gyvenančius paukštelius. O dieną užbaigė pojūčių spektaklis ,,Ką kalba žemė?‘‘. Tai buvo nepaprasta proga pasinerti ir išgirsti kalbančią žemę ir susimąstyti kokia ji svarbi.

Akcijos organizatoriai nuoširdžiai dėkoja pagalbininkams ir rėmėjams – Tomui ir Marytei Dabravolskams bei Astai Turskienei, kurios rankos ir išvirė gardžią sriubą bei iškepė kvapnią duoną.

O Žemė mums sako: „Ištiesk man ranką ir drauge eikime per žydinčias pievas“. Kad pievos džiugintų akį ir kad ateinančios kartos galėtų džiaugtis jomis, neapsunkinkime Žemės mėtydami šiukšles ir teršdami ją.

MEPA jaunasis ambasadorius Redas Zalieckas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos