Daugų Vlado Mirono gimnazija Erasmus+ projekto mobilume Lenkijoje, Miedźno mieste

Vykdydama Erasmus+ programos strateginių partnerysčių projektą “Give up Bullying“, Daugų Vlado Mirono gimnazija gegužės 9 – 13 dienomis  dalyvavo mobilume Lenkijoje, Miedźno mieste. Šįkart keturias II gimnazijos klasės mokines Rugilę, Urtę, Aušrinę ir Emiliją lydėjo anglų kalbos mokytoja Stasė Vitkauskienė ir teatro mokytoja Žiedūnė Maldonienė.

Projekte “Give up Bullying“ dalyvauja šešios šalys, o veiklos mobilumo metu buvo vykdomos hibridiniu būdu, kadangi viena iš dviejų dalyvaujančių Turkijos mokyklų atvykti negalėjo, tad visi pristatymai ir diskusijos vyko naudojant Zoom platformą.

Šio mobilumo tema “Verbal Bullying“, tai reiškia, jog visose veiklose buvo akcentuojama ši patyčių rūšis. Visos vizito Lenkijoje dienos buvo kupinos įvairių veiklų: nuo komandos formavimo užsiėmimų iki praktinių dirbtuvių su psichologais ir kūrybinių / praktinių užduočių. Atvykę mokyklų komandos ne tik pristatė savo mokyklas ir šalis, dainavo savo šalį reprezentuojančias dainas, bet ir pasakojo, kaip jų mokyklose kovojama su patyčiomis. Suskirstyti į tarptautines komandas, mokiniai kūrė šūkius prieš patyčias, kartu su psichologais diskutavo apie gerą savijautą ir psichinę gerovę bei emocijų reikšmę jauno žmogaus gyvenime. Mokiniai gavo ir kūrybinę užduotį – sukurti trumpus filmus apie patyčias ir juos pristatyti.

Projekto dalyviai turėjo galimybę geriau susipažinti su Miedźno, Čenstakavo bei Krokuvos miestais, apžiūrėti įžymias vietas ir muziejus. Buvo šiltai ir svetingai priimti Miedźno miesto savivaldybėje.

Paskutinis projekto mobilumas sukvies visus į Lietuvą, taigi lauksime tarptautinių svečių Daugų Vlado Mirono gimnazijoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos