Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai susitikime su EK atstovybės Lietuvoje darbuotoja

Jau ne pirmus metus Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai dalyvauja susitikime su lektore Egle Žilinskaite. Smagu, jog šįkart su lektore galėjome bendrauti gyvai. Ji yra Europos Komisijos Vertimo raštu generalinio direktorato vertėja. Šiuo metu Eglė dirba Vilniuje, EK atstovybėje Lietuvoje ir yra atsakinga už vertimo ir kalbos reikalų koordinavimą.

Viešnia papasakojo apie Europos Sąjungos institucijas, akcentavo EK veiklą, pasakojo apie stažavimosi galimybes studentams.  Mokiniai domėjosi lektorės profesijos ypatumais – jiems buvo smalsu, ar turint tiek išmaniųjų technologijų, tekstus vis dar verčia žmonės, domėjosi, kas atsitinka, jeigu vertime įsivelia klaida. Mokiniai klausė, kaip įsidarbinti ES institucijose. Čia jie sužinojo ir apie EPSO, ir apie visus konkursus ir testus, kuriuose dalyvavo pati Eglė, kad galėtų dirbti vertėja Europos Komisijoje. Mokiniai diskutavo ir domėjosi apie ES ateitį, buvo užduoti klausimai apie galimybes Europos Sąjungai tapti kariniu aljansu ateityje. Klausinėjo ne tik mokiniai – Eglė uždavė klausimų, o už teisingus atsakymus mokiniai prizų.

Lektorė kalbėjo apie gyvenimo Europos Sąjungoje privalumus ir priminė mokiniams, kokie privilegijuoti galime jaustis būdami Europos Sąjungos nariais ir piliečiais.

MEPA ambasadorių informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos