PROTMŪŠIS ,,17 Darnaus Vystymosi Tikslų“

2015 metais visos 193 Jungtinių Tautų valstybės narės pasirašė istorinį susitarimą - siekti darnaus bei tvaraus pasaulio per ateinančius penkiolika metų. Jau pusė laiko praėjo, bet nuveikti turime tikrai dar daug. Šiam uždaviniui pasiekti buvo išsikelta 17 Darnaus Vystymosi Tikslų (ekonominių, socialinių ir aplinkosauginių). Siekti juos įgyvendinti – privaloma kiekvienam iš mūsų. Turime rūpintis gamta, stabdyti klimato šiltėjimą, daiktus naudoti tvariai, siekti, kad pasaulyje mažėtų skurdo, taupiai naudoti energijos išteklius.

Vystomojo Bendradarbiavimo Platforma #VBPlatforma

https://www.facebook.com/VystomojoBendradarbiavimoPlatforma/

parengė informatyvų Protmūšį, kurį išbandė ir mūsų mokiniai. Dalyviai buvo apdovanoti tvariais prizais.

Keletu įdomybių iš Protmūšio pasidalinsime su jumis.

Kiek kilogramų iššvaistomo maisto kasmet tenka vienam Europos sąjungos gyventojui? (180 kg)

Iš 7 704 vietinių gyvulių rūšių tik dalis turi pakankamai medžiagų genų fonde, kurios leistų atkurti veislę išnykimo atveju. Koks šis skaičius? (277)

Kiek vaikų pasaulyje yra priversti dirbti? (1 iš 10)

Kuriam maisto produktui užauginti sunaudojama daugiausiai vandens? (Jautienai. Vienam kilogramui jautienos užauginti yra išnaudojama daugiau nei 15 tūkst. litrų vandens. )

Kiek proc. sumažėtų elektros sąskaita, jei išjungtume iš rozetės nenaudojamus elektros prietaisus? (Išjungę iš elektros lizdo nenaudojamus el. prietaisus, tokius, kaip telefono pakrovėjas, skalbimo mašina, orkaitė ir pan., ir sutaupysite 10–20 proc.)

Kurios šalies keliai Europos Sąjungoje yra saugiausi? (Švedijos)

Dėl kokios priežasties iki 2030 m. spėjama 700 mln. gyventojų bus priversti persikraustyti? (Dėl sausrų)

Kiek rūšių gyvūnų, prognozuojama, išnyks per ateinančius kelis dešimtmečius? (40 tūkst. Jei nesustabdysime klimato kaitos, iki 2100 m. pusės pasaulio laukinės gamtos gyvūnų ir augalų nebeliks.)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos