„Film Dialogue“ tarptautinė kino stovykla

Spalio 1-8 dienomis, mažame Italijos miestelyje Pennabilli vyko “Film Dialogue” tarptautinė kino stovykla, aprėpianti mokinius iš Lietuvos ir Italijos, norinčius ne tik praplėsti savo žinias apie dokumentiką, bet ir savaitei pasinerti į užburiančią šios paslaptingos vietos atmosferą.

Pirmoje paskaitoje, pačią pirmąją dieną mus pasitiko Lora Guerra - jos vyro Tonino Guerros garbei ir vyksta ši stovykla. Visas miestelis pripildytas jo piešinių ir eilėraščių. Lora mūsų kūrybinį procesą lydėjo visą savaitę, pasakojo įdomias istorijas apie kino kūrėjus, uždavinėjo mums išskirtines užduotis ir sugebėjo užmegzti artimą ryšį su kiekvienu šios stovyklos dalyviu.

Taip pat mums netrūko ir dalykinių paskaitų - mokėmes rasti istorijas mus supančiame pasaulyje, ieškoti informacijos dokumentikai, perteikti tam tikrą žinutę vaizde, taip pat susipažinome su filmavimo technine puse, skirtingų tipų kadrais, kompozicijos elementais ir t.t.

Įgytas žinias turėjome pritaikyti praktinėje užduotyje - kiekvienas iš mūsų privalėjo sukurti trumpametražį dokumentinį filmą tema “Mažosios Tragedijos”. Filmuose svarbiausia buvo atrasti istoriją, o ne ją sugalvoti, taipogi stengėmės istoriją parodyti, vietoj to, kad ją papasakotumėme. Po keletos dienų įtempto darbo turėjome peržiūrą, kurioje, po ilgo laukimo, pamatėme savo grupiokų darbus.

Priešpaskutinę dieną turėjome ekskursiją po netoliese esantį miestelį Santarcangelo ir kino teatre visi kartu žiūrėjome filmą. Na, o paskutinę dieną Lora Guerra įteikė prizus tiems, kurių kūrybiniai darbai jai pasirodė geriausi. Pakeliui į oro uostą aplankėme Federico Fellini muziejų mieste Rimini, o po to, deja, teko atsisveikinti.

Tai buvo nepamirštama savaitė, pilna įspūdžių, kuriuos sunku nusakyti vien tik žodžiais. Grįžtame pasisėmusios tiek daug įkvėpimo, žinių ir neįkainojamų pažinčių!

Mėta Raudonytė ir Goda Ivaškevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos