Erasmus+ KA229 projektas „Enjoy Coding With Scratch“

Lapkričio 21-25 dienomis Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė ir anglų kalbos mokytoja Odeta Šerelienė su 7-8 klasių mokinių komanda dalyvavo ketvirtajame Erasmus+ KA229 projekto „Enjoy Coding With Scratch“ mobilume Sicilijoje, Istituto Compresivo „LEONARDO SCIASCIA“ mokykloje Misterbianco mieste. Šio mobilumo tema - „Learn with Codes“.

Įgyvendindami projekto tikslą - gilinti kompiuterinio raštingumo ir programavimo žinias, mokiniai tarptautinėse grupėse kūrė kalbų, geografijos, biologijos, matematikos, fizinio ugdymo ir šokio pamokas su Scratch programa. Mokiniai taip pat lavino komandinio darbo, problemų sprendimo, kritinio mąstymo įgūdžius, turėjo galimybę pažinti skirtingas kultūras ir lavino anglų kalbos įgūdžius. Mokytojai stebėjo ugdymo procesą, diskutavo apie projekte dalyvaujančių šalių švietimo sistemų skirtumus ir panašumus.

Mobilumo metu buvo ugdoma kultūrinė ir pažinimo kompetencijos: mokinai susipažino su Katanijos miesto istorija, aplankė Etnos ugnikalnį, dalyvavo edukacijose.

Savaitė buvo aktyvi, kupina veiklų ir patyrimų, naujų pažinčių ir šilto bendravimo.

Projektas yra finansuojamas iš Europos komisijos Erasmus+ programos.

Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja

Odeta Šerelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos