Svečiuose Alytaus „Dzūkijos" komandos krepšininkai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-01-21
  • Kategorija: Renginiai

Svečiuose Alytaus „Dzūkijos" komandos krepšininkai

Mūsų gimnaziją aplankė Alytaus „Dzūkijos" komandos krepšininkai ir jų vadovas Povilas Tamulynas. Susitikimo tikslas - pabendrauti su pradinių klasių mokiniais, pakalbėti su jais apie krepšinį, apie sportininko gyvenimą bei sužaisti draugiškas varžybas su stipriausiais mūsų gimnazijos krepšininkais.

Atvykusius krepšininkus pasveikino gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. Jis pasidžiaugė, kad mokiniai turi galimybę pamatyti aukštaūgius sportininku, kad gali su jais pabendrauti.

Kiekvienas krepšininkas prisistatė ir trumpai papasakojo apie save, kaip pradėjo savo sportinę karjerą. Mūsų pradinių klasių mokiniai buvo labai smalsūs ir žingeidūs. Jie įdėmiai klausė sportininkų pasakojimų, uždavė daug įvairių klausimų: „Ką daryti, kad užaugtum toks didelis? Ką tau reiškia laimėjimas, pralaimėjimas? ..." Redas Zalieckas, 3a klasės mokinys, atspėjo aukščiausio krepšininko sportinio bato dydį ir dovanų gavo sportinius marškinėlius su Alytaus klubo atributika.

Kadangi krepšininkai vykdo akciją „Žaislų lietus", paliko maišą žaislų, kurie buvo išdalinti vaikams iš socialiai remtinų šeimų. (Žaislų lietus" - tai akcija, kai krepšinio sirgaliai per rungtynių pertraukas meta į areną atsineštus žaislus ir taip sukuria žaislų lietų. Surinkti žaislai dovanojami vaikams iš socialiai remtinų šeimų, vaikų namų, dienos centrų bei daugiavaikių tvarkingų šeimų).

Mokinių susitikimą su krepšininkais praskaidrino ir labai nuotaikingai nuteikė daina „Trys milijonai". Kartu su solistais Luku Zapolsku, Gabija Gudaityte bei merginų choru (vadovė Daiva Laniauskienė) dainavo visi susitikimo dalyviai!

Antroji susitikimo dalis vyko sporto salėje. Krepšininkus pasitiko ir pasveikino gimnazijos šokėjos (vadovė Neringa Vekeriotaiotė). Pasidalinę į dvi komandas gimnazistai ir Alytaus „Dzūkijos" krepšininkai žaidė draugiškas varžybas. Per pertrauką vyko tritaškių konkursas. Jame taikliausi buvo IIIag klasės mokinys Valius ir krepšininkas Tomas.

Susitikimas buvo kupinas smagių, nepakartojamų akimirkų. Tikimės, kad jis nepaskutinis.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nuotraukos mokytojo Lauro Baranausko

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos