Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai dalyvauja tarptautiniame seminare

Vasario 27 – 28 dienomis Daugų Vlado Mirono gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Stasė Vitkauskienė su dviem gimnazistais Kasparu Kelmeliu I g ir Redu Zaliecku IIg dalyvavo virtualiame „Erasmus+“ tarptautinės bendradarbiavimo veiklos seminare „The future of Europe – Europe is your future! Pupils’ participation in democratic life“. Į šias virtualias dirbtuves susirinko net 160 mokinių bei mokytojų iš 9 šalių. Projekto tikslas - suburti jaunuosius europiečius ir plėsti žinias apie demokratiją, kelionių galimybes ir kultūrinius mainus.

Šiame projekte dalyvavę mokiniai galėjo dalyvauti mokinių bei mokytojų vedamose paskaitase ir diskusijose įvairiomis temomis: nuo mokyklinių mainų programų, ekologijos iki demokratijos ir žmogaus laisvių išsaugojimo. Mūsų gimnazistai taip pat vedė diskusijas. Redas pasirinko diskutuoti apie „Grėsmes demokratijai" ir jos metu kartu su mokiniais bei mokytojais iš įvairių šalių aptarė kylančias grėsmes Europos šalių demokratijoms, demokratinių principų stiprinimo galimybes ir paramos Ukrainai svarbą. Kasparo moderuojamos diskusijos tema buvo „Kelionės ir kitų kultūrų pažinimo svarba”. Diskusijos metu dalyviai kalbėjo apie kitų tautų pažinimo svarbą, pasidalino smagiausiomis ir įdomiausiomis kelionių patirtimis ir jų poveikį žmogaus asmenybės tobulėjimui.

Tarptautinio seminaro dalyviai apsikeitė idėjomis, kaip būtų galima paskatinti jaunimą aktyviau dalyvauti pilietiniuose procesuose kuriant Europos Sąjungos ateitį; taip pat pagilino savo žinias apie programos „Erasmus+” galimybes; mokytojai ir mokiniai užmezgė naujas pažintis, kurios padės ateityje kurti naujus projektus kartu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos