Istorijos ir pilietiškumo nuotolinis mokymas

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-04-24
  • Kategorija: Pranešimai

Nuotolinis mokymas (-is) kaip ir kitų dalykų, tai ir istorijos ir pilietiškumo vyksta. Jis pareikalavo iš manęs daugybės valandų pasiruošimo, iššūkio, darbo ir mokymosi pateikti mokomąją medžiagą kitaip. Istorijos ir pilietiškumo pamokose naudoju google classroom programą , socrative.com, ten mokiniai atsiskaito kontrolinius darbus. Atradau daug naujų ir įdomių dalykų, nuolat pateikiu mokiniams vaizdinės medžiagos. Vyresnieji mokiniai sėkmingai naudoja programas „Egzaminatorius“, ji padeda dvyliktokams pasitikrinti savo žinias prieš egzaminą.

 Noriu pasidžiaugti devintokų ir dešimtokų projektiniais pilietiškumo projektais. Jiems buvo skirti ilgalaikiai projektai apie savanorystę. I ag kl. tema-  „Jaunas žmogus savanoriškoje veikloje“. Mokiniai turėjo parengti darbus apie savanorystę,  organizacijas, kurios ją vykdo. Mokiniai galėjo parašyti pranešimą, padaryti skaidres. Džiugu, kad sulaukiau įdomių ir gražių mokinių darbų. Norėčiau išskirti Ūlos Sakalauskaitės, I ag klasės mokinės darbą, kuriame ji atskleidė savanorystės svarbą,  kalbėjo apie motyvaciją, Ūla teigia, kad savanorystės  pagrindu grindžiama veikla laikoma vienu iš pilietinės visuomenės pagrindų. Augustė Šarkutė ir Klaudija Seniūtaitė parengė projektą apie maltiečių labdaros organizaciją, kurios veikloje jos dalyvauja.

II ag klasės mokiniai vykdė projektą „Lietuva dešimtokų akimis“. Jiems buvo pasiūlytos temos: „Lietuvos menas“, Lietuvos sportas“, „Lietuvos pagrindinis įstatymas - Konstitucija“.  Mokiniai galėjo pasirinkti ir savo temą. Džiugu, kad sulaukiau įdomių ir puikių darbų. Apie Lietuvos menininkus, kurį parengė IIag mokinė Evita Čeplikaitė. „Lietuvos menas“- Justina Kurkutytė, apie dzūkiškas raudas - Emilija Volungevičiūtė. Lietuvos Respublikos Konstitucijos istoriją puikiai pateikė Goda Balkutė, II ag mokinė.

 Nuotolinis mokymas leidžia man geriau pažinti mokinius. Džiaugiuosi, kad mokiniai atlieka užduotis yra kūrybingi.

Istorijos mokytoja Laimutė Leonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos