Tiksliųjų ir gamtos mokslų mokymas nuotoliniu būdu

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-04-17
  • Kategorija: Pranešimai

                      Mūsų gimnazijos matematikos ir gamtos mokslų mokytojos, dirbdamos nuotoliniu būdu,  naudoja įvairius mokymo šaltinius. Daugelį programų  buvome išbandę ir anksčiau, bet dabartinė situacija įpareigoja mokytoją tobulėti, išbandyti kuo įvairesnius įrankius, peržiūrėti gausybę šaltinių ir juos atrinkti savo mokiniams. Mokiniams patinka anksčiau nenaudota  google classroom platforma, kurioje mokytojos pateikia mokiniams įvairias  užduotis, mokomąją informaciją. Čia ir mokiniai pateikia savo atliktus rašto darbus, testus, užduotis. Mokytojos tikrina  ne tik atsiskaitymus, bet ir mokinių siunčiamus pamokos metu atliktus darbus. Taip pat  mokiniai ruošia pristatymus skaidrėse, daro projektinius darbus. Jie labai laukia Zoom vaizdo konferencijų, nes ten  aptariame namų darbus, aiškinamės naują informaciją. Vyresnių klasių mokiniai sėkmingai naudoja programas „Egzaminatorius“,  ,,Ugdymo sodas‘‘ ir kt. Taip pat naudojame per pamokas daug vaizdinės medžiagos, esančios youtube. Mokinių apklausai sėkmingai naudojame ir programą Kahoot.

                       Matematikos mokytoja Aušra Kelmelienė mano, kad labai svarbu atskleisti mokiniams, kad su tuo, ką jie mokosi per pamokas, susiduria kiekvienas iš jų realiame gyvenime. Įvairūs fizikiniai reiškiniai, cheminės reakcijos, biologiniai ir gamtos procesai, įvairūs skaičiavimai, statistika, tikimybių teorija nuolat supa žmogų. Todėl tiek gamtos mokslų, tiek matematikos mokymas (-is) labiau orientuojamas į praktinius  mokinių gebėjimus.  Smagu, kai, gavę savarankiško darbo užduotį „Procentai gyvenime“ ar „Perimetro skaičiavimas namuose“, penktokai pateikia puikius, kūrybiškus, matematiškai tikslius darbus.

Pateiksiu dar vieną pavyzdį, 5 klasės mokiniai gavo užduotį: pasirinkite dvi iliustracijas iš e.parduotuvių nuorodų. Į dokumentą įklijuokite pasirinktų prekių paveiksliukus, nurodykite nuolaidos procentus ir sukurkite uždavinio sąlygą (gali būti ne viena sąlyga) pagal jūsų pasirinktą iliustraciją. Apačioje pateikite savo sukurto uždavinio sprendimą.

Vienas puikus penktokės darbo pavyzdys  (pridedama foto).

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos