Apie anglų kalbos nuotolinį mokymą(si)

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-04-14
  • Kategorija: Pranešimai

Gimnazijos anglų kalbos mokytojos Odeta ir Stasė dirba nuotoliniu būdu su įvairaus amžiaus mokiniais. Kaip žinia, mokytis užsienio kalbą šiuolaikiniame pasaulyje yra pakankamai paprasta ir patogu, nes į pagalbą mokytojams ir mokiniams ateina daugybė internetinių svetainių, kur galima rasti neišsemiamus klodus užduočių, tinkamų lavinti užsienio kalbos įgūdžius. Daugelį šaltinių mokytojos naudojo ir anksčiau per pamokas, bet šiandieninė situacija leidžia dar labiau įsigilinti į įvairius internetinius anglų kalbos mokymosi šaltinius. Mokiniams labai patinka www.tedtalk.com platforma, kurioje viso pasaulio žmonės dalinasi savo sėkmės istorijomis, o mokiniai klausydami įkvepiančias kalbas lavina savo klausymo įgūdžius, plečia žodyną bei akiratį. Vyresniųjų klasių mokiniai gauna ir daugiau nuorodų, kur savarankiškai atlieka mokytojų atrinktas užduotis. Prie efektyvesnio bendravimo prisideda ir  naudojama google classroom platforma – čia mokiniai kelia savo atliktus rašto darbus (rašinius, pastraipas, santraukas), pateikia balso įrašus, rašo komentarus, pateikia atliktus testus google formose. Mokytojoms tenka patikrinti ne tik atsiskaitymus, bet ir mokinių siunčiamus pamokos metu atliktus darbus.

Su jaunesnių klasių mokiniais aktyviau dirbama Zoom vaizdo konferencijų pagalba. Mokiniai noriai jungiasi į bendras vaizdo pamokas, kur mokytojos gali padėti suprasti painias gramatikos pinkles, pateikti klausymo pratimų, išklausyti mokinių atsiskaitymus žodžiu. Mokiniai gali mokytis žodyną su quizlet programos pagalba, kur naudojasi mokytojų iš anksto sukurtais paruoštukais. Grįžtamąjį ryšį apie žodyno ir gramatikos supratimą mokytojos pasitikrina Kahoot  ir Quizizz platformose.

Learn everything you can, anytime you can, from anyone you can; there will always come a time when you will be grateful you did.” - Sarah Caldwell

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos