Geografiškai apie nuotolinį

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-04-22
  • Kategorija: Pranešimai

Daugybė pasiruošimo valandų, daugybė messenger grupių ir nauji iššūkiai. Bet tai ir naujos, įdomios patirtys. Nuotolinis mokymas (is ) - jis vyksta ir visai neblogai!
Atrastos nuotolinės mokymosi platformos, žaidimai, viktorinos, testavimai geografijos mokymą(si) daro įdomesnį ir labiau įtraukiantį. Mokiniai jau išbandė EMA, e test, mano gaublys, olympis, classroom testus, kahoot, seterra ir kt. platformas. Nors darydami namuose turi galimybę naudotis mokymo(si) priemonėmis ir paklaidžioti google paieškoje, ne visiems pavyksta surinkti maksimalų taškų skaičių. Mokomės ir sužinome vis daugiau.
Galiu pasidžiaugti kai kurių mokinių sustiprėjusia motyvacija (neprašomi siunčia atliktas užduotis, ieško ir siūlo video bei kitą medžiagą pamokoms ar savarankiškam darbui).
Vaikai pasiilgę gyvo žodžio, todėl geografijos vaizdo konferencijos zoom platformoje jiems patinka. Dažniausiai pradedame nuo užsklandos – klausimo su geografine informacija (statiniai, gyvūnai ir kt.). Mokiniai noriai ieško atsakymų ir gauna kaupiamuosius balus. Per šias konferencijas išsiaiškiname ir sunkumus, iškilusius atliekant užduotis savarankiškai. Ne visi nori viešintis, todėl trūksta akių kontakto, bet stengiuosi mokinius pajudinti – kreipiuosi vardais.
Neliko pamiršti ir tradiciniai metodai: darbas pratybose, informacijos paieška vadovėlyje ir atsakymai į klausimus.
Vyresnieji mokiniai yra gavę ilgiau trunkančių projektinių darbų, o dvyliktokų pasiruošimas egzaminui (kad ir nukeltam) vyksta atliekant įvairiausias užduotis.
Mokantis nuotoliniu būdu labai svarbus mokinio atsakomybės jausmas (ir tėvelių paskata, domėjimasis vaiko mokymusi).

Siunčiu geografinį žaidimą pasivaržymui savo šeimose ar su mokyklos bendruomene: https://online.seterra.com/lt/vgp/3007 Geriausiai atlikusio lauks prizas (karantinui pasibaigus). Nufotografuotą sąžiningą rezultatą prašau siųsti per dienyną geografijos mokytojai iki 04 30 su užrašu: Konkursui ,,Europos politinis“. Sėkmės☺
Geografijos mokytoja Vilija Kukienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos