Žmogaus pasirinkimas

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-04-06
  • Kategorija: Aktualijos

Pradedame keturiasdešimties dienų kelionę. Turbūt visi esame girdėję posakį, kad ši gavėnios kelionė - tai kelionė dykuma. Kodėl ta dykuma mums taip reikalinga? Kodėl kiekvienais metais iki kryžiaus slėpinio, iki prisikėlimo dienos mes turime šią dykumą pereiti? O kas gi yra mums dykuma? Ši dykuma slypi mūsų širdyse - ten, kur tamsiausia, kur nesinori įžengti. Tai tos vietos, kurių nesinori liesti, nes skauda, prisiminimai, kuriuos norime pamiršti. Į šią dykumą turime įžengti kasdien, nes atsivertimas tai kiekvienos dienos pastanga; o gavėnia – tai ypatingas laikotarpis, kai Jėzus mus žadina ypač rimtai praktikuoti atsivertimą. Ką iš tiesų reiškia praktikuoti atsivertimą? Iš ko mes turime atsiversti? Kokia yra tikroji gavėnios užduotis?

Mūsų gavėnia prasidėjo kelione į Pivašiūnus. Dalyvavome konferencijoje, kurią vedė kunigas Renatas Švenčionis. Kunigas labai įdomiai pasakojo apie arkivyskūpo Mečislovo Reinio gyvenimą, apie tai, kaip yra svarbu priimti tinkamus sprendimus, priminė žmogaus atsiradimo istoriją. Po konferencijos vyko adoracija.

Per tikybos pamokas bandėme keliauti į sielos dykumas. Atsisakyti, kas mus daro nelaimingais. Pasiryžom geriems darbams.

Gavėnią vainikavo renginys. Renginys prasidėjo liturginiu šokiu „Ave Marija“. Mokiniai pristatė „Kryžiaus kelią“. Renginyje svečiavosi Šv. Elžbietos kongregacijos Sesuo Jolanta. Sesuo Jolanta parodė, kas mus tolina nuo Dievo ir kas mus suartina su Dievu. Mokė giesmelės, padovanojo mokinukams šventą paveikslėlį. Renginio pabaigoje, 4a kl mokinė Kotryna Dabrovolskaitė savo angelišku balsu padovanojo mums dainą „Angelas baltas“. Iš renginio išėjome ramesni, geresni ir su plačiomis šypsenomis veide.

Sesuo Jolanta dalyvavo tikybos pamokoje 6a kl ir Iag kl. Pasidalino apie savo pašaukimą į vienuolystę, atsakė mokiniams į rūpimus klausimus. Papasakojo įdomių istorijų.

Taip su džiaugsmu ir įkopėme į Velykas.

Tikybos mokytoja V.Ptašnykienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos