Žemės mėnuo AŠ SUPRANTU ŽEMĖS KALBĄ

Mes negalime apkabinti saulės, mes negalime apkabinti Žemės, bet mes galime apkabinti medį, paglostyti žolę, paliesti paukščio sparną”,-tokiais žodžiais buvo pasveikinta  Žemės diena - viena svarbiausių ir gražiausių aplinkosaugos švenčių. Šiuo renginiu Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje prasidėjo Žemės mėnuo „Aš suprantu Žemės kalbą “. Žemės diena išreiškia viso pasaulio žmonių norą išsaugoti tai, kas visiems mums svarbiausia, švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą. Ši diena suvienijo mokyklos bendruomenę  dėl mūsų visų namų- Žemės.

Pradinių klasių mokiniai atkreipė dėmesį į aplinką, kurioje gyvena, ir į taršos problemas, svarstė, kaip kiekvienas gali  prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo, pagamino nuostabius žiedus ir juos paskyrė Žemei.

Vyresnių klasių mokiniai diskutavo aplinkosaugos temomis, gilinosi į klimato atšilimo problemas ir mokėsi priimti palankius aplinkai sprendimus. Buvo aišku, kad maži ir, atrodytų, nežymūs darbai – popieriaus, vandens ir elektros taupymas, langų ir durų sandarumas - padeda tausoti medienos išteklius, elektrą, šilumą, kuriems pagaminti ar išgauti, reikia daug energijos, tam naudojami nuolat senkantys Žemės ištekliai. Naudojant šiuos išteklius, teršiamas oras, didinamas kenksmingų dujų išmetimas į atmosferą, dėl to šiltėja mūsų planetos klimatas, pradeda tirpti ledynai amžino įšalo zonose. Kūrybiniuose darbuose mokiniai išreiškė savo tvirtą sprendimą - visa veikla žydinčioje planetoje nebus nukreipta tik beatodairiškam mūsų pačių gerovės ir patogumo kūrimui, negalvojant apie ateities kartas.

Pasaulinę Žemės dieną prasidėjusiomis veiklomis, konkrečiais darbais buvo prisidėta prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalo visi, kiekvieną dieną.

Jūratė Petkevičienė

Biologijos mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos