Prakalbinkime smėlį margučių raštuose

Belaukiant pačios gražiausios pavasario šventės – šv. Velykų,  Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir 2/4 bei 5 klasių mokiniai dalyvavo integruotoje dailės ir technologijų pamokoje „Prakalbinkime smėlį margučių raštuose“. Ją vedė pradinių klasių mokytojos Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė.

Pamoką pradėjome mįsle, kurios įminimas kiaušinis – Velykų simbolis. Pokalbio metu sužinojome Velykų šventės papročius, kiaušinių  marginimo būdus. Mokytojos pristatė darbo eigą dirbant smėlio technika ir kiaušinių raštų įvairovę. Dirbdami porose (vyresnieji mokė mažesniuosius) vaikai pasinėrė į margučių raštų gausą, kurie išryškėjo jų kūrybiniuose darbuose – spalvoto smėlio paveikslėliuose. Matydami vis gražėjantį savo margutį, vaikai dar smalsiau ir kruopščiau stengėsi jį išmarginti.

Manome, kad piešimas smėliu yra puiki dailės terapijos rūšis, per kurią pasineriama į savo mintis, išlaisvinama vaizduotė ir kūrybiškai įgyvendinama tai, kas iš tiesų patinka.

Pradinių klasių mokytojos Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos