„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ 2018 gimnazijoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-03-26
  • Kategorija: Aktualijos

Jau devintą kartą inicijuodama „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“, emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ siekia atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą, ir kviečia kartu ieškoti efektyvių būdų jas stabdyti. Šių metų „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ šūkis buvo „Kurią pusę pasirinksi tu?“.  Kiekvienais metais gimnazija įsitraukia į „Vaikų linijos“ organizuojamas veiklas. Šiais metais klasių valandėlių metu mokiniai pildė virtualų testą mokiniams. Testu vaikai galėjo pasitikrinti, ar moka tinkamai reaguoti į patiriamas ar stebimas patyčias. „Vaikų linijos“ specialistai, „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2018“ dalyviams paruošė rekomendacijų veikloms, kuriomis klasių auklėtojai pasinaudojo rengdami klasės valandėles, kitas veiklas mokiniams.

Pradinių klasių mokiniai kūrė plakatą „Mes prieš patyčias“, vyko pokalbiai- vaidinimai apie pyktį ir emocijas, užsiėmimas prieš patyčias ,,Stebėtoja musė“,  žiūrėjo filmą „Gerumo stebuklas“, vėliau jį aptarė grupelėse. Vyresni  mokiniai, vadovaujami dailės mokytojos Rimos Jomantienės piešė piešinius tema „Patyčios gali liautis“.

Kas yra elektroninės patyčios, kaip jų išvengti, kaip elgtis susidūrus su patyčiomis elektroninėje erdvėje iš išsamiai mokinius supažindino Alytaus apskr. VPK bendruomenės pareigūnė Laura Svolkinaitė.

Teatro būrelio nariai, vadovaujami teatro mokytojos Žiedūnės Maldonienės pertraukų metu atliko improvizacijas „Padėk man“.

APIE „VAIKŲ LINIJĄ“

„Vaikų linija“ teikia emocinę paramą:

vaikams ir paaugliams nemokamu numeriu 116 111, kasdien nuo 11 iki 23val. Taip pat kviečiame vaikus kreiptis pagalbos internetu ir diskutuoti su bendraamžiais www.vaikulinija.lt .Vaikai gali kreiptis įvairiausiais klausimais ir sunkumais, kylančiais mokykloje, namuose, virtualioje erdvėje, kai sunku ir norisi pasitarti.

 

Gimnazijos vaiko gerovės komisijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos