Judumo savaitei paminėti- Sveikatingumo diena dviračiais ir ne tik!

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-09-23
  • Kategorija: Renginiai

Judumo savaitei paminėti- Sveikatingumo diena dviračiais ir ne tik!

Tai tradicinis ir laukiamas Daugų Vlado Mirono gimnazijos renginys, jame dalyvauja ne tik gimnazistai, bet ir mokinių tėvai, buvę mokiniai, mokytojai, gimnazijos darbuotojai. Dalyvių laukia iššūkis- įveikti 21 kilometrą, likusieji sportuoja gimnazijoje – žaidžia krepšinį, kvadratą, bėga olimpinę mylią.

Sveikindamas Sveikatingumo dienos dalyvius gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius pasidžiaugė, kad dalyvių gretos nemažėja. „Džiugu, kad šiemet prisijungė ir buvusi šios mokyklos mokinė Kamilė Diksaitė, siūlau visiems sukurkite šios dienos šūkį“, - palinkėjo jis.

Kolonos priekyje visą kelią bėgo abiturientai Karolis Kilmonis ir Mindaugas Šimkus, jie vedė paskui save visą dviratininkų koloną, 11,5 km. įveikė per 54 min., 45 s. Kaip ir kasmet, nuvykusiųjų laukė užduotys – lobio paieškos, važiavimas dviračiu į statų kalną ir kliūčių ruožas. Be to, rugsėjo 26-oji - Europos kalbų diena. Šiemet šią dieną nuspręsta paminėti susiejant sportą ir Europos kalbas kaip vienijančią visumą. Tiek prie Mirono koplyčios, tiek gimnazijoje vyko įvairios viktorinos, kūrybinės užduotys.

Sveikatingumo ir Europos kalbų dienos dalyviai, kurie varžėsi paminėtose rungtyse, buvo apdovanoti tiek gimnazijos, tiek rėmėjų prizais. Smagu, kad savo jėgas išbandė ir puikių sportinių rezultatų pasiekė Jorio tėtis Dainius, o kurti eilėraštį apie dviratį rusiškai pasiryžo Tito mama Janina. Už saldžius prizus gimnazijos bendruomenė dėkinga Tomo ir Marytės Dabravolskų šeimai . Kaip ir kasmet, dalyvių saugumu rūpinosi policijos pareigūnai ir sveikatos centro darbuotojos.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos