Daugų Vlado Mirono gimnazijos 71- osios laidos brandos atestatų įteikimo šventė

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-08-11
  • Kategorija: Renginiai

Rugpjūčio 7 dieną Daugų kultūros centre įvyko Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos 71 laidos abiturientų brandos atestatų įteikimo šventė. Gimnaziją šiemet baigė 24 abiturientai. Gera, kad mokiniai  išlaikė egzaminus, kad du mokiniai – Skirmantė Sakalauskaitė ir Tomas Lugauskas - gavo aukščiausius įvertinimus: Skirmantė lietuvių ir anglų kalbos, Tomas anglų kalbos.

Tradiciškai kartu su atestatais abiturientams įteiktos  Lietuvos vėliavos, o už labai gerą mokymąsi –  savivaldybės premijos. Skirmantė Sakalauskaitė, Inga Jakimavičiūtė  buvo apdovanotos 290 eurų piniginėmis premijomis, Austėja Ivanauskaitė gavo atminimo dovaną.
                      Labai džiugu, kad abiturientų pasveikinti atvyko Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko patarėja D. Paulauskaitė bei Daugų seniūnė I. Kašėtienė. Jos linkėjo abiturientams sėkmės ir drąsos pradedant naują gyvenimo etapą, neprarasti vilties užklupus nelaimėms ir visada ryžtingai siekti užsibrėžtų tikslų. Nuoširdžių linkėjimų abiturientams negailėjo ir gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. Jis priminė, koks nelengvas išbandymas teko šiai abiturientų laidai, kai pavasarį šalyje buvo paskelbtas karantinas, kiek jiems ir mokytojams teko patirti ir išgyventi mokantis nuotoliniu būdu. Tačiau šis išbandymas buvo įveiktas. Tai įrodo abiturientų rankose esantys brandos atestatai.

Abiturientus sveikino ir pirmosios mokytojos Giedrė ir Daiva. Jų sveikinimas ir dovana – lyriška V. Kernagio daina „Paukščiai“, sujaudinusi ne vieną šventės dalyvį. Dainas dovanojo Ilona Zapolskienė su dukra Gabija bei mokytojos Žiedūnės ir mokinės Kotrynos duetas. Nuoširdžius sveikinimus siuntė ir abiturientų tėveliai. Visų tėvelių vardu  kalbėjo Gitana Ivanauskienė. Ji cituodama K. Kavafio eilėraštį „Itakė“ priminė vaikams, kad jų laukia gyvenimo kelionė, kurioje teks išmokti neskubėti, siekti ir įgyti išminties, pasimėgauti malonumais, sukaupti patirties... Ir tik tada, kai viskas bus sukaupta – patirtis ir išmintis, malonumai ir nusivylimai – sugrįžti namo –į Itakę.

Taigi, visda būsite laukiami savo Itakėje, brangūs mūsų abiturientai... Sėkmės jums!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos