Kovo 11 – osios minėjimas „Daina Lietuvai“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2020-03-09
  • Kategorija: Renginiai

                      Kovo 9 dieną Daugų Vlado  Mirono gimnazijos bendruomenė paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dieną. Prieš trisdešimt metų – 1990-aisiais kovo 11-osios vėlų vakarą Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pradėjo vardinį balsavimą dėl nepriklausomos valstybės atstatymo. 124 deputatai pareiškė savo ir savo rinkėjų valią ir paskelbė atstatanti Nepriklausomą Lietuvos Respubliką. Taigi šiais metais pasitikome jubiliejinį 30 -ąjį Laisvės pavasarį, kai drąsi svajonė ir legendiniai žodžiai „Lietuva bus laisva!“ virto mūsų gyvenimo tikrove.

                      Sveikindamas bendruomenę, gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius linkėjo kiekvienam mylėti Lietuvą, didžiuotis, jausti atsakomybę. Koncertą pradėjo mokytojų ansamblis, kviesdamas mus  atverti savo namų, širdies duris artimiesiems, kad būtume mylimi, laimingi ir laisvi. Taip pat koncerto metu kiekviena klasė sveikino Lietuvą savo pasirinkta sudainuota daina.

                      Labai dažnai žmogus, siekiamas geresnio gyvenimo, pamiršta įvertinti tai, ką jau turi. Kovo 11-oji - pamatinis akmuo, ant kurio pastatyti mūsų valstybė. Tai yra šventė ne tik dėl to, kad nereikės eiti į darbą ar į mokyklą, tai yra puiki proga pamąstyti, kokia Lietuva yra dabar.

Sveikiname visus su Kovo 11-ąja!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos