Jubiliejinė ,,Žvaigždiada‘‘ apskriejo Alytaus rajono ugdymo įstaigas

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-06-05
  • Kategorija: Renginiai

Kasmet pavasaris į Alytaus rajono ugdymo įstaigas atneša ypatingą netradicinio ugdymo ir veiksmo dieną, kitaip žinomą, kaip  „-iada“. Per dešimtmetį ši diena išliko dinamiška, nes pagal veiklas ir turinį kito jos pavadinimas („Balioniada“, „Tangramiada“, „Konstruktoriada“, „Gardumiada“, „Tinkliada“), tačiau pagrindinė jos idėja - dirbti komandoje, stiprinti tarpusavio santykius taip, kad patyčioms rastis ugdymo įstaigose būtų kuo mažiau galimybių.  

Du Lietuvos rekordai pasiekti šių akcijų metu: 2010 metais surištas ilgiausias diržas  (193,8 m ilgio, 11–18 cm pločio, pagamintas iš sintetinio pluošto, apjuosęs 86 Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinius) ir 2014 metais prirašytas storiausias atminimų sąsiuvinis (5 cm storio, 20 cm ilgio, 14,8 cm pločio atminimų sąsiuvinis, kurį mokiniai užpildė draugystės linkėjimais kitoms kartoms).

 Šiais metais rajono ugdymo įstaigas apskriejo jubiliejinė ,,Žvaigždiada‘‘.

Kiekvienas Alytaus rajono ugdymo įstaigų mokinys žino, jog akcijos dieną nebus jokių ,,sausų‘‘ teorinių pamokų, o lauks įvairiausių nematytų užduočių, kuriomis ne tik skatinama dirbti komandoje, rungtis, siekti bendro tikslo, bet ir įgyjama naujų patirčių.

Kaip ir kasmet, buvo paruošti trys skirtingi veiklų kambariai, kuriuose mokiniai išbandė savo jėgas, dirbo darniai, užsidirbdami taškus bendram tikslui pasiekti – pasigaminti kuo tiksliau skrendančią oro balionu varomą raketą.

Mokiniai žaidė stalo žaidimus, kurie leido atsiskleisti mokinių strateginiam mąstymui, rankų miklumui. Taip pat atliko užduotis, lavinančias ne tik atmintį, klausą, regą, koordinaciją, taiklumą, bet ir reikalaujančias kūrybinių gebėjimų.

Visos dienos metu mokiniai lankstė specialiąsias skandinaviško tipo žvaigždes, kurios tikimasi bus panaudotos dar vieno mokinių rekordui. Iš viso buvo išlankstyta virš 1000 žvaigždžių, panaudota virš 4000 juostelių, o viena iš Simno gimnazijos klasių pademonstravo tikrą komandinio darbo pavyzdį, bendromis jėgomis išlankstė virš 100 žvaigždžių.

Renginio kulminacijoje – oro balionu varomų raketų varžybos. Apsipirkę specialioje krautuvėlėje mokiniai galėjo įsigyti reikiamų detalių raketos gamybai.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras šiuo kasmetiniu, tradicija jau tapusiu renginiu ,,užaugino‘‘ mokinių kartą, kuri yra dalyvavusi visose organizuotose „-iadose“ ir mano, jog šie renginiai prisideda prie šiltesnio mikroklimato mokyklose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos