Saugaus elgesio prie vandens telkinių pamoka Alovės skyriuje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-05-27
  • Kategorija: Renginiai

     Gegužės 27 d. prie vandens telkinio, esančio Alovėje, Alytaus PGT pareigūnai ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovas vedė pamoką apie saugų elgesį prie vandens telkinių ir pirmos pagalbos suteikimą nukentėjusiam.

   Šiltas oras vilioja vaikus prie vandens telkinių. Kad neįvyktų skaudžių nelaimių, ugniagesiai gelbėtojai įspėjo mokinius: ,,Būkite atsargūs prie jų. Nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose, nestovėkite ir nežaiskite ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį. Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitokių priemonių. Neišdykaukite valtyje, nes valtis gali apvirsti, vilkėkite gelbėjimo liemenę. Negalima vaikams bristi į vandenį vieniems, be suaugusiųjų priežiūros. Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112.“

   Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovas papasakojo, kokie pirmieji veiksmai, radus nukentėjusįjį: ar jis sąmoningas, ar kvėpuoja, ar yra pulsas; iškviesti pagalbą, atlikti dirbtinį kvėpavimą, mokė,  kaip paversti nukentėjusįjį ant šono.

   Taip pat ugniagesiai gelbėtojai parodė turimą techniką ir gelbėjimo priemones bei palinkėjo saugių maudynių.

Žmogaus saugos mokytoja Rasa Aleksandravičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos