Iš regioninio meninio skaitymo konkurso su Padėkos raštu!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-02-09
  • Kategorija: Renginiai

Iš regioninio meninio skaitymo konkurso su Padėkos raštu!

Šeštadienį, sausio 6 dieną, Vilniaus r. Juodšilių „Šilo" gimnazijoje vyko regioninis meninio skaitymo konkurso etapas. Į šį konkursą suvažiavo skaitovai iš Vilniaus, Šalčininkų, Trakų, Varėnos, Elektrėnų, Kaišiadorių, Alytaus, Birštono, Druskininkų miestų bei Alytaus ir Prienų raj. Kaip jau žinote, Alytaus rajonui meninio skaitymo konkurso 5-8 klasių kategorijoje atstovavo Daugų Vlado Mirono gimnazijos septintokė Miglė Venckutė. Ji skaitė ištrauką iš naujausio Kristinos Gudonytės romano „Jie grįžta per pilnatį". Skaitovus vertino kompetentinga komisija.

„Pirmas blynas nebūtinai būna prisvilęs",- tokie žodžiai geriausiai apibūdintų mano ir Miglės savijautą po konkurso. Nors tinkamai pasirengti kitam etapui visiškai nebuvo laiko, nes rajoninis kursas įvyko antradienį, o raštas iš Lietuvos mokinių Neformaliojo švietimo centro, kad teks šeštadienį varžytis regione, gimnaziją pasiekė ketvirtadienį po pietų. Be to, reikėjo trumpinti tekstą, ieškoti naujų spalvų, emocijų ir pergalvoti pabaigą. Mums šias problemas išspręsti padėjo mokytoja Žiedūnė Maldonienė. Esame jai labai labai dėkingos.

Komisijos pirmininkė doc. dr. Danutė Vaigauskaitė, Klaipėdos universiteto Menų akademijos Teatro katedros scenos kalbos pedagogė, kreipdamasi į skaitovus, juos rengusios mokytojus, sakė, kad šis konkursas turi būti šventė. Papasakotos istorijos turi paliesti širdį, būti aktualios tiek skaitovui, tiek klausytojui. Manau, kad su šia užduotimi susitvarkyti Miglei pavyko puikiai. O žinia, kad konkursuose atsiranda už tave stipresnių šiek tiek skaudina, kai skelbiami nugalėtojai, kurie pateko į respublikinį meninio skaitymo konkurso etapą. Bet tai tik akimirką.

Atlėgus emocijoms, įvertinus savo indėlį objektyviai, sakome, kad esame patenkintos už galimybę varžytis, už patirtį, kurią įgavome. Ir už tai, kad šis konkursas užkrečia kaip virusas. Jis įtraukia ir jau nebepaleidžia. Todėl abi žinome, kad po metų sugrįšime.

Mokytoja Gitana Ivanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos