Startavo Veiksmo savaitė

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-05-26
  • Kategorija: Renginiai
PAGAUKIME SVAJONĘ...

Šį trečiadienį iš pat ryto į mokyklos stadioną rinkosi gražios šventės „Kelionė su šokoladinėm svajonėm“ organizatoriai ir dalyviai. Tačiau viską pakoregavo lietus, todėl teko nuo jo slėptis mokyklos sporto salėje. Nuotaikos stiprus pavasario lietus nesugadino, visi susirinkusieji buvo patenkinti ir laimingi, ypač vaikai. Juk šventė – JIEMS.

Organizatoriai - Daugų kultūros centras -mažuosius pasveikino puikia koncertine programa. Vaikai noriai savo svajones užrašė ant atvirukų ir išskraidino kartu su balionais. Be to, vaikams buvo išdalinta daugybė muilo burbulų, jie juos pūtė ir džiūgavo, nes pateko į tikrą burbulų JŪRĄ... Tačiau dar ne viskas. Jų laukė pagrindinis šventės akcentas - ŠOKOLADINIS FONTANAS. Vaikai galėjo džiaugtis ir valgyti šokolado tiek, kiek tik pilvukuose tilpo...

Šiuo šokoladu ir saldainiais vaišino šventės rėmėjas UAB „Alytaus duona“. Šventėje dalyvavo ir Alytaus rajono savivaldybės tarybos sekretorius Simas Salickas, mūsų mokyklos direktoriaus pavaduotoja Vida Kalmatavičienė.

Mylėti vaikus ir juos retkarčiais palepinti – dėmesiu, meile, šokoladu, geru žodžiu – yra mūsų, suaugusiųjų, pareiga. Tegul mūsų vaikų veidų netemdo liūdesys, baimė... ir kitos gyvenimo negerovės.

LĮSK IŠ RŪSIO!

Kitas renginys, šiandien vykęs mokykloje,- poezijos mylėtojų ir kūrėjų popietė „Lįsk iš rūsio“. Į jį susirinkę tiek kūrėjai, tiek eiliniai mokiniai dalijosi savo mintimis apie kūrybą, knygas, skaitomą ar rašomą poeziją. Taip pat susidomėję klausėsi lietuvių kalbos mokytojų Sigitos Juškevičienės ir Rasos Vaitelienės pasakojimo apie rašytojus, jų gyvenimą, sėkmes, nusivylimus. „Kūrėjai irgi mirtingi, juk jie tokie patys žmonės kaip ir mes“,- sakė pašnekovės.

Paklausę, pagalvoję, daug ką apmąstę įsidrąsino ir prabilo net ir tie, kurie anksčiau buvo abejingi subtiliam sielos virptelėjimui, kurie net nebuvo įtarę, kad yra jautrūs grožiui, gėriui ar atvirkščiai „pasaulio sielvartui“.

Rašantieji irgi dalijosi savąja kūryba. Skaitė, pasakojo. Renginio pabaigoje ant lapelio užrašė savąsias svajones ir jas pakabino ant „Gyvenimo“ medžio“. Jomis- svajonėmis – reikia tikėti. Kai pildosi troškimai, žmogaus gyvenimas gėrėja ir gražėja.

Renginio pabaigoje lietuvių kalbos mokytoja Sigita Juškevičienė trumpai pristatė Maironiečių organizacijos veiklą ir pakvietė kitais metais prisijungti.

Fotoreportažas Miglės Kartanaitės. "Lįsk iš rūsio"

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos