Marsą ir Saturną pamatyk ir Tu!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-05-19
  • Kategorija: Renginiai

Kaip tai padaryti? Reikia nuvykti į Molėtuose esančią observatoriją. Ir būtinai naktį. Tada dangus būna „kaip ant delno“. Matyti ne tik žvaigždės, bet ir meteorai, lėktuvai bei kitos planetos. Vienuoliktokai sako, kad tai pamatyti turi kiekvienas.

Nuvykę būsite supažindinti su astronomų darbu, astronomijos raida, stebėjimo būdais, teleskopais, dangaus objektų įvairove, Visatos kūnų vystymusi. Jums bus parodytas tikras kosmoso ateivis – meteoritas.

Keliausite prie didžiausio Šiaurės Europoje teleskopo (165cm), kur būsite supažindinti su astronomų naudojamais prietaisais bei sužinosite, kaip veikia teleskopas.

Galėsite stebėti tolimuosius dangaus objektus pro 28 cm skersmens teleskopą. Jis pastatytas lauke ant centrinio pastato stogo. Kol vieni žiūri pro teleskopą, kiti mato visą dangų (žvaigždes, meteorus, palydovus, lėktuvus). Ekskursijos vadovas lazeriu braižo danguje žvaigždynų figūras, rodo ryškiausias žvaiždes, pasakoja apie žvaigždynus ir stebimus objektus, atsakinėja į mūsų pateiktus klausimus. Jeigu būsite labai atidūs, pamatysite daugybę žvaigždžių ir ne tik. Jūs savo akimis išvysite kitas planetas - Marsą ir Saturną.

Mes, vienuoliktokai ir auklėtojos Liucija ir Rūta, visa tai matėme. Dabar laikas ir jums tai pamatyti. Pažadame: TIKRAI nenusivilsite.

Rima Juonytė, 11kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos