2023 m. Rugsėjo pirmoji Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-09-01
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo pirmoji – mokslo ir žinių diena. Šiemet mūsų gimnazijoje šios gražios šventės simboliu tapo obuolys.  Neatsitiktinai, nes tai pirmoji auksinio rudens diena, pirmoji mokslo metų diena, šiandien pasitinkanti mus su pilnomis pintinėmis obuolių, simbolizuojančių smalsumą, atradimų džiaugsmą, skalsą, sveikatą bei grožį. „Nuoširdžiai tikiu, kad šie mokslo metai tokie ir bus, kupini kvapnių obuolių saldžiarūgščio pažinimo. Taigi lai metai bus sėkmingi, kupini įdomių ir prasmingų susitikimų“,- į visus susirinkusiuosius kreipėsi renginio vedėja, pavaduotoja ugdymui Raimonda Šilalė.

Kaip ir kiekvienais metais, šis rugsėjis ypatingas pirmokėliams ir abiturientams, nes šioje gimnazijoje vieniems jis pirmutinis, kitiems paskutinis. Mūsų šventėje dalyvavo garbingų svečių – Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė, Alytaus r. Švietimo, kultūros, sporto vyresnioji specialistė Gailutė Lankelienė,  Daugų seniūnė Irma Kašėtienė, Daugų Dievo apvaizdos bažnyčios klebonas Vidas Jelinskas. Vicemeras Aurimas Truncė perdavė linkėjimus nuo Alytaus r.  savivaldybės merės Rasos Vitkauskienės, pasveikino visus su švente, palinkėjo sėkmingų metų ir įteikė Pirmoko lagaminus. Daugų seniūnė Irma Kašėtienė linkėjo stropumo, nes, anot jos, tik jis padeda pasiekti norimus tikslus.

Gimnazijos bendruomenę su naujų mokslo metų pradžia sveikino gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė. Šis rugsėjis jai pirmasis šioje gimnazijoje. Direktorė sakė: „Kiekvieną rugsėjo 1-ąją pasitinkame su jauduliu... Mokiniai sugrįžta su naujais įspūdžiais, paaugę, pailsėję, su nauja energija. Mokytojai – su naujomis idėjomis, viltimi ir nedideliu nerimu, nes laukia iššūkių pilni metai, tėvai džiaugiasi, kad ne jiems reikia eiti į mokyklą ir kartu didžiuojasi savo vaikais, stebėdami, kaip jie greitai auga ir kiekvienais metais vis drąsiau žvelgia į mus supantį pasaulį, svečiai tikriausiai nugrimzta į prisiminimus apie jaunystę, mokytojus... Iš tiesų mokykla nepalieka abejingo nei vieno. Darysime viską, kad mokykla ne ruoštų vaikus gyvenimui, o būtų GYVENIMAS. Gerų mokslo metų. Su rugsėjo 1-ąja.“

 Nuoširdžius sveikinimus skyrė visiems ir pirmokėliai,  ir abiturientai. Abiturientų vardu kalbėjusi Aušrinė Turskaitė mintimis nusikėlė į jau prabėgusius metus, prisiminė linksmai praleistą laiką su draugais, pamokas, pokštus. Nuoširdžiai padėkojo pradinių klasių mokytojai Vitai Vitkauskienei ir auklėtojai Sigitai Juškevičienei ir visiems kitiems mokytojams.

Renginį kartu su pavaduotoja ugdymui Raimonda Šilale vedė trečios klasės gimnazistai Augustė Bulvinaitė ir Redas Zalieckas. Nuoširdžią ir jautrią dainą visiems skyrė antros klasės gimnazistė Kotryna Dabravolskaitė, šokį – gimnazijos šokėjai.

                                                      Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos