Brandos atestatai įteikti 74-ajai abiturientų laidai

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-07-15
  • Kategorija: Renginiai

                      Vakar Daugų kultūros centre iškilmingai įteikti brandos atestatai  Daugų Vlado  Mirono gimnazijos 74-ajai abiturientų laidai. Pasveikinti abiturientų atvyko Alytaus r. savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, jos patarėja Agnė Mankevičiūtė, Daugų seniūnė Irma Kašėtienė, gimnazijos direktorė Loreta Alksninienė, mokytojai, tėveliai, seneliai, draugai.

                      Daug gražių ir jautrių žodžių išgirdo abiturientai, juos sveikindama merė Rasa Vitkauskienė linkėjo kuo sėkmingesnės ateities, o po studijų sugrįžti į Alytaus rajoną, į gimtuosius Daugus, nes čia labai reikia veržlių, darbščių, išsilavinusių jaunų žmonių. Asmeniškai pasveikino pačią geriausią Alytaus r. abiturientę Ūlą Sakalauskaitę, įteikė jai premiją ir 100 eurų dovanų kuponą. Taip pat Padėką įteikė jos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai metodininkei Gitanai Ivanauskienei. Visiems abiturientams įteiktos trispalvės (LR vėliavos).

                      Įrašus ir parašą gimnazijos Garbės knygoje šiemet paliko abiturientės Karolina Būdavaitė ir Ūla Sakalaukaitė. Jos teigė, kad mokykla – ypatinga vieta, jos daug patyrė, daug išmoko, padėjo pasirengti tolimesniems gyvenimo iššūkiams. Karolina pažymėjo, jog mokėsi keliose mokyklose, todėl gali palyginti. „Daugų Vlado Mirono gimnazija ir čia sutikti bendraklasiai, mokytojai širdyje užims išskirtinę vietą“,- sakė ji.

Tądien prasmingų ir viltingų žodžių tikrai netrūko, juos nuo scenos tarė ir seniūnė Irma Kašėtienė,  ir direktorė Loreta Alksninienė, ir auklėtoja Rima Kriptavičienė,  ir abituriento Tado mama Ilona Radzevičienė. Kalbėjusiosios mintimis nusikėlė į pirmąjį rugsėjį prieš dvylika metų, nes jis mokyklinio gyvenimo atskaitos pradžia. Išskirtinis momentas, jungiantis mokyklinio gyvenimo pradžią su pabaiga. Tai ilgas dvylikos metų kelias, kurį sudaro 4356 dienos, 104544 valandos, 6272640 minučių, 376358400 sekundžių. Ir kiek daug visko tame kelyje įvyko! O kiek dar įvyks – kantrybės, stiprybės, ištvermės, tvirtai žengti savarankiško gyvenimo keliu linkėjo jos.

Savo muzikalumu, įtaigiu atlikimu su visais susirinkusiais į šią šventę dalijosi gimnazistai Aušrinė Turskaitė, Jokūbas Šilalė, Kotryna Dabravolskaitė ir abiturientė Deimantė Latauskaitė.

Abiturientai ir jų auklėtoja dar kartą dėkoja visiems, kurie prisidėjo organizuojant šią gražią šventę.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Foto autoriai arba šaltinis:
Povilas Senkonis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos