„Mirono kelias 2023“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-05-18
  • Kategorija: Renginiai

Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje gegužės 18 d. įvyko tradicinis  renginys MIRONO KELIAS. Kaip ir kasmet, renginys prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo „Mirono kelio“ iniciatorius ir  kunigas Vidas Jelinskas. Po mišių dalyviai vyko į Mirono koplyčią, kur buvo duotas startas. Šiemet dešimt kilometrų sėkmingai įveikė septynios komandos: Pivašiūnų, Butrimonių, Miroslavo, Simno, Alytaus šv. Benedikto, Daugų Vlado Mirono gimnazijų ir Alytaus profesinio rengimo centro.

Taip pat vyko mokinių istorinė konferencija „Tarpukario asmenybės, kūrusios Lietuvą“. Pranešimus parengė penkių gimnazijų atstovai. Daugų Vlado Mirono gimnazijos istorijos mokytojos Laimutės Leonienės teigimu, pranešimai buvo labai įdomūs ir informatyvūs.

Sėkmingai finišavo visų mokyklų komandos. Jas gimnazijos stadione pasitiko garbūs svečiai, mokiniai bei mokytojai. Renginį vedė mokytoja Raimonda Šilalė, jai talkino Joris Buslajevas, Odeta Dusevičiūtė, Jokūbas Šilalė. Šokių ir dainų programą parengė mokytojos Daiva Laniauskienė, Alvyra Mikailionienė.

Pirmąją vietą estafetiniame bėgime „Mirono kelias“ laimėjo Alytaus šv. Benedikto gimnazijos komanda (38,19), antrąją vietą iškovojo Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono komanda (39,40), tretieji finišavo Alytaus profesinio rengimo centro komanda (39,56). Visos komandos buvo apdovanotos labai vertingais prizais, kuriuos įsteigė kunigas Vidas Jelinskas. Labai smagu, kad šiemet visi renginio dalyviai buvo apdovanoti.

Šiemet MIRONO KELIAS jau dvyliktasis. Tai labai gražus ir prasmingas renginys, kuris paskatina vis iš naujo pasidomėti signataro Vlado Mirono veikla ir gyvenimu.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos