Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė mini Europos dieną

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-05-15
  • Kategorija: Renginiai

Daugų Vlado Mirono gimnazijos MEPA (Mokyklos Europos Parlamento ambasadorės) komanda, koordinuojama anglų kalbos mokytojos Stasės Vitkauskienės, kaip ir kasmet, Europos dienos minėjimui skyrė net kelis renginius ir veiklas.

Gegužės 4 dieną MEPA jaunieji ambasadoriai aplankė 1 – 4 klasių gimnazijos mokinius. Pradinių klasių mokiniams buvo parengtos viktorinos apie Europos Sąjungą. Mažieji atliko ir praktinę užduotį – piešė atviruką ir rašė gimtadienio sveikinimą Europai.

Gimtadienio sveikinimą Europos Sąjungai paruošė ir pati MEPA komanda. Artėjant gegužės 9 dienai, jaunesnieji ambasadoriai pakalbino Daugų miestelio bendruomenę. Kalbintieji išreiškė savo nuomonę apie privalumus gyvenant Europos Sąjungoje, balsavimo Europos Parlamento rinkimuose svarbą bei siuntė linkėjimus Europos Sąjungos piliečiams Europos dienos proga. MEPA jaunesnieji ambasadoriai sukūrė video, kurį galima pažiūrėti adresu https://www.youtube.com/watch?v=X5J9_gFsNsY

Gegužės 9 d. į Daugų Vlado Mirono gimnaziją atvyko viešnia iš Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus. Šią svarbią Europos Sąjungai dieną susitikimas su mokiniais buvo labai prasmingas ir vertingas. Mokiniai su savanore iš Austrijos kalbėjo apie daugybės Lietuvos žydų istoriją ir likimus Holokausto metais. Mokiniai diskutavo apie Europos Sąjungos ginamas vertybes, apie piliečių sąmoningumą, neleisiantį pasikartoti tragiškiems istorijos įvykiams.

Švęsdami Europos dieną, daugiškiai mokiniai ir mokytojai gausiai dalyvavo Europos egzamine ir pagilino savo žinias apie ES veikimą, istoriją bei aktualijas.

Paskutiniajame Europos dienos minėjimui skirtame renginyje Daugų Vlado Mirono gimnazijos MEPA ambasadoriai suvienijo savo jėgas su Alytaus Jotvinių gimnazijos MEPA komanda. Susitikimo metu mokiniai organizavo interaktyvias viktorinas vieni kitiems apie savo gimnazijas ir miestus. Vėliau kartu su savo vyresniosiomis ambasadorėmis dalyvavo diskusijoje „Buvimas MEPA komandos nariu – džiaugsmai ir vargai“. Diskusijos dalyviai džiaugėsi galimybe tobulėti ir augti, sustiprinti gebėjimus, pavyzdžiui, nugalėti viešo kalbėjimo baimę, auginti savo lyderystę. Kai kurie mokiniai pasidalino, jog buvimas jaunesniuoju MEPA ambasadoriumi turėjo įtaką jų tolimesnio profesinio kelio pasirinkimui. Diskusijos dalyviai neįvardino daug trūkumų esant MEPA nariu, paminėjo tik tai, kad idėjų galvose sukasi labai daug, o jas visas įgyvendinti kartais tiesiog pritrūksta laiko.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos