Mokytojų išvyka į Krakes

  • Paskelbė : Kristina Paičienė
  • Paskelbta: 2022-10-05
  • Kategorija: Renginiai

Artėjant mokytojo dienai Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė organizavo metodinę - edukacinę išvyką į Krakių Mikalojaus Katkaus gimnaziją. Išvykos tikslas - surinkti kuo daugiau informacijos, pasisemti  patirties kuriant edukacines vidaus ir lauko erdves, kurios skatintų mokinius ir mokytojus daugiau veikti, sužadintų norą domėtis, ieškoti naujų veiklos būdų.

 Atvykus į Krakių gimnaziją iš karto pastebėjome išskirtines, vidaus ir lauko edukacines erdves, kurias pristatė ir pasidalijo patirtimi mokytoja Aušrelė Sereikienė.

Nuvykę į Ažytėnus, lankėmės Mikalojaus Katkaus sodyboje-memorialiniame muziejuje, dalyvavome edukacinėje programoje ,,Kelias į marčias: išverptas, išaustas ir išsvajotas". Autentiška 19 a. sodybos aplinka nukėlė į Vidurio Lietuvos kaimą, į ,,Balanos gadynę“. Dvi kaimo senmergės, kurioms taip ir nebuvo lemta tapti marčiomis, pasakojo apie savo svajonių kelią į marčias, mokė buities darbų, siūlė paragauti įvairių valgių, pasakojo savo meilės istorijas. Prisiminimai nuvedė į piršlybų scenas, įtraukė į vaidinimą su muzika ir šokiais.

Kiekviena kelionė – tai tarsi baltas sniego lopinėlis, kuris užsipildo pėdsakais, vaizdais, žmonių veidais, emocijomis, kvapais ir skoniais, žiniomis ir įspūdžiais. Juk visada reikia pamatyti, kaip gyvena kiti, kad galėtum vertinti save. Bet kokia nauja patirtis duoda naujų minčių, idėjų ar pasitvirtinimą, kad esame tinkamame kelyje. Šie patirti įspūdžiai įkvepia kurti naujas ir  plėsti esamas edukacines erdves.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos