Konferencija „Sukurkime geros pamokos formulę kartu“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-12-09
  • Kategorija: Renginiai

Vakar pavakarę Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai, mokytojai ir tėvai jungėsi į „Teams“ platformą, kur diskutavo apie geros pamokos veiksnius. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė pristatė atnaujinamų bendrųjų programų aktualijas, priežastis, kodėl vyksta programų atnaujinimas. Akcentavo, jog turime eiti nuo klausimo KO mokyti? prie klausimo KAIP mokyti? Šiandieninėje mokykloje reikalingas pokytis ir turime būti šių reikšmingų pokyčių varomoji jėga. Mūsų gimnazijos mokytojų komanda dalyvauja Bendrųjų programų atnaujinimo tyrime, gilinasi į ugdymą, grįstą kompetencijomis. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui akcentavo, kad svarbu diskutuoti, kurti drauge, klausyti, išgirsti vieni kitus ir keistis. Taigi kvietė diskusijai mokinius, mokytojus tėvus, cituodama rašytojos Hellen Keller mintį „Atskirai galime padaryti MAŽAI, o kartu galime padaryti DAUG“.

Mokytojai pristatė, jų nuomone, geros pamokos veiksnius, kalbėjo, kaip svarbu iškelti uždavinį, kuris orientuotas į pamatuojamą rezultatą, parinkti mokymo metodus, priemones, o vertinant nepamiršti stabtelėti ir reflektuoti (įsiklausyti į mokinių patirtis, gauti iš jų atgalinį ryšį).  Ir mokytojai, ir mokiniai, ir tėvai pamoką gali matyti, įsivaizduoti skirtingai, todėl susitikimo dalyviai  turėjo moderatorius ir apie tai diskutavo kambariuose. Pasibaigus diskusijai pristatė geros pamokos formules.

Reikia pastebėti, kad tiek mokytojų, tiek mokinių, tiek tėvelių nuomonė apie gerą pamoką beveik sutapo. Pamoka – tai kelias, kuris veda į mokinių širdis. Pasitikrinome, kad esame gerame kelyje. Teorinį žinojimą perkelsime į kasdienybę.

Gitana Ivanauskienė, Daugų Vlado Mirono gimnazijos metodinės tarybos pirmininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos