Daugų Vlado Mirono gimnazija mini Europos judumo savaitę

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-09-27
  • Kategorija: Renginiai

#MEPALietuva

#MEPADaugųVladoMironogimnazija

Į Europos judumo savaitės minėjimą Daugų Vlado Mirono gimnazija integruoja ir Europos kalbų dienos šventę. Taip tik įrodome, kad galime sujungti fizinį judėjimą su mokymusi ir kūrybiškumu. Šįkart Europos kalbų diena buvo paminėta spalvingai, kvapniai ir skaniai – Europos Sąjungos šalims atstovavo skirtingos klasės, tad, pavyzdžiui, septintokų atstovaujamoje Italijoje skambėjo itališka muzika, ant sienų ir durų puikavosi itališki žodžiai, savo aromatu viliojo iškepta pica ir tiramisu desertas. Iš gimnazijos ketvirtokų klasės ausis pasiekė vokiškų dainų melodijos, o gomurį kuteno dešrelių su raugintais kopūstais aromatas. Visų klasių mokinių idėjos buvo labai spalvingos ir įvairios, tokios kaip ir pati Europa.

Europos kalbų dienos šventė dar nesibaigia mūsų gimnazijoje – rytoj aštuntokų komanda dalyvaus Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamoje konferencijoje ir protmūšyje, į kurį pateko dalyvavę konkurse „Kalbos fantazija“.

Pasivaišinę ir pasimokę kalbų, gimnazijos bendruomenė išsileido į kelionę dviračiais. Jau daugiamete tradicija tapusi dvidešimties kilometrų kelionė į Mirono koplyčią Bukaučiškėse suartina visą bendruomenę – mokinius, mokytojus ir mokinių tėvus. Nuvykę dalyviai susirungia įvairiose rungtyse, o geriausi ir ištvermingiausi apdovanojami prizais. Žygio dviračiais taurė atiteko aštuntokams, gausiausiai žygyje dalyvavusiai klasei.

Nevykę į dviračių žygį nenuobodžiavo ir dalyvavo įvairiose fizinėse veiklose – žaidė futbolą, krepšinį, kvadratą, stalo tenisą, išbandė jėgas bėgdami olimpinę mylią.

Nuostabus oras renginio pabaigoje visus sukvietė į gimnazijos stadioną. Šiemet sulaukėme ypatingų svečių – LR Seimo nario Lauryno Kasčiūno ir jo padėjėjų. Tad ir rungčių nugalėtojų prizai buvo ypatingi, atkeliavę iš paties Seimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos