Tradicinės penktokų krikštynos

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-10-27
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 21 dieną mūsų mažieji penktokai tradiciškai buvo priimti į vyresniųjų klasių būrį, kitaip tariant, buvo pakrikštyti. Jiems teko šią rudenišką dieną paplušėti ir įrodyti, kad jie tikrai verti būti vyresniųjų klasių bendruomenėje, įtikinti mus, IIg klasės mokinius, kad jie tikrai užaugo ir kūnu, ir protu. Taigi, kaip viskas vyko.

Pirmiausia nusprendėme penktokus  išvilioti į kiemą. Vedėme juos labai atidžiai stebėdami, nes žinojome, kad naujieji mūsų draugai labai judrūs ir, švelniai tariant, iškalbingi, teko juos gerai prižiūrėti ir nuolat raminti, o kartais ir griežtesnį žodį pasakyti.

Lauko klasėje skyrėme jiems dvi paprastas užduotis: viena užduotis leido sužinoti, kaip vaikai moka skaičiuoti, o kita atskleidė rašybos įgūdžius. Nors užduotys buvo gan lengvos, jas teisingai įvykdė ne visi penktokučiai, keliems teko padirbėti fiziškai –pritūpimus daryti, kojas pakilnoti ir kt.

Atlikę visas užduotis penktokai tarė priesaikos žodžius („Visada gerbti ir pataikauti mums, IIg klasės mokiniams ir panašiai...“) Pasižadėjimą užtvirtino sudėję ant priesaikos savo pirštų antspaudus.

 Penktokai tą dieną buvo tikrai pašėlę, bet viliamės, kad jie tik mūsų neklausė, kad mokytojų taip nekankins, kad bus pamokose drausmingi, atidūs. Žodžiu, tokie kaip mes.

Pagarbiai

IIg klasės mokiniai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos