Prisistatau. Esu Roberta (Mylėkime tai, iš ko esame kilę! )

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-01-16
  • Kategorija: Renginiai

Žmonės, ar bent retkarčiais susimąstote apie kitokį pasaulį? Apie pasaulį be metų laikų, be augalijos ar tiesiog, atrodytų, elementaraus dalyko, be dienos ir nakties. Neretam iš mūsų atrodo, jog pasaulis yra toks, kokį mes jį matome. Deja, mes jį matome tokį, kokį norime matyti – bespalvį ar nudažytą ryškiomis spalvomis. Pasaulis nestovi vietoje. Jis nuolatos keičiasi: kas sekundę, kas valandą, kas dieną. Jis - gyvas organizmas, nuolat pulsuojantis, augantis, tobulėjantis...

Gamta – viso ko motina. Istorijos faktai, religija ar kitos žmogui būtinos sritys byloja, kad žmogus be gamtos neišgyventų. Netgi šiuolaikinis technologijų pasaulis būtų bejėgis be gamtos. Gamta negailėdama dalijasi viskuo, ko mums prireikia. Tačiau mes, žmonės, tik imame, o ar grąžiname? Plutarchas yra pasakęs, kad, duodama mums dvi ausis ir tik vieną burną, gamta įtikinamai sako, kad reikia daugiau klausytis, negu kalbėti. Galbūt vertėtų trumpam sustoti ir įsiklausyti į jos kalbą, nes dabar mes tik sukamės uždarame rate. Laikui bėgant, pavirsime „ zombiais“, kurie bus užprogramuoti dirbi, miegoti, valgyti, na, dar kartkartėmis promagauti. Tuo viskas ir apsiribos. Mes tik egzistuosim - ne gyvensim.

Taigi pasaulis prašo, kad mes išgirstumėme jį ir taptumėme bent truputėlį supratingesni. Cunamiai, potvyniai, uraganai - visa tai gamtos kalba. Žinoma, tai per daug skaudi kalba, tačiau ji skaudi tik todėl, kad nebylaus šauksmo mes dažnai neišgirstame.

Tausokime tai, ką turime. Atsigręžkime atgal. Gamta - tobulas kūrinys, kuris augino žmones prieš milijonus metų, augina dabar ir, tikėkimės, augins dar po milijonų metų. Neatimkime to džiaugsmo iš ateities žmonių, tegul jie irgi jaučia tą švelnią rasą vasaros rytais, ryškiaspasvius lapus rudenį, šaltą vėją žiemos dieną ir pakalnutės kvapą pavasarį. Mylėkime tai, iš ko esame kilę.

Roberta, 12 klasė

P.S. Nuotraukos taip pat Robertos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos