Rekordas: mokykla - Mirono koplyčia

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-09-23
  • Kategorija: Renginiai

Ankstyvą rytą išklausę saugaus elgesio instruktažų ir direktoriaus Almanto Jakimavičiaus sveikinimo kalbos sėdome ant dviračių ir 8 val. 45 min., lydimi policijos ekipažų, išmynėme iš mokyklos stadiono Mirono koplyčios link. Nors už pirmo posūkio jau pasitiko pirmosios nesėkmės (subiro pora dviračių), tačiau mokinės nesupanikavo: viena žaibo greičiu pasiskolino kitą (yra mūsų miestelyje gerų žmonių, ačiū Daniui), o kita kelionę trumpam atidėjo Geltonajame autobusėlyjeJ Bet netrukus dviračio vairas buvo sutaisytas, uždėta grandinė ir kelionė tęsėsi toliau...

Dienos žygis buvo nuostabus. Visą kelią nuo veidų nedingo šypsenos. Važiuodami galėjome bendrauti, grožėtis tikrai puikia gamta. O kokie nuostabūs voratinkliai! Jie draikyte draikėsi ant žolės, medžių – vien tik dėl jų buvo verta važiuoti. Tikrai.

9 val. 55 min. mes jau prie Mirono koplyčios ir turime (nusipelnėme) net 40 minučių poilsio. Laikas akimirksniu prabėgo: vieni grožėjosi rudenine gamta, mėgavosi saulės voniomis, kiti kramsnojo, pastiprino organizmą, atstatė išdegintas kalorijas, dar kiti ieškojo Lobio (tiesa, lobio ieškojo beveik visi). Bet labiausiai pasisekė Edgarui iš 9a, nes jis turi akis kaip erelioJ Dar šiek tiek pasisekė ir 5b klasės mokiniams, nes jie buvo šalia Edgaro. Taigi saldainius teko dalintis draugiškaiJ

10 val. 40 min. mūsų laukia kelionė atgal. Jėgos atstatytos, nuotaika vis dar puiki. Net nepajutome, kai priartėjome prie finišo – Turgaus aikštėje mūsų jau laukė. Patekome tiesiai į Policijos ir visuomenės šventę. Geros emocijos tęsėsi...

FINIŠAS: 11 val. 30 min.

Ką gavome ir kam esame dėkingi

KĄ GAVOME:

Daug sveikatos, daug energijos, daug šypsenų.

Nemokamai vitamino C. Jo užteks visiems mokslo metams. Gripai mums jau nebebaisūs.

Pasiekėme rekordą: dviračius mynė 96 mokiniai ir 12 mokytojų. Nuvažiavome 21 kilometrą.

Prisilietėme prie istorijos, prie gamtos. Pasitaikė ir tokių, kurie Mirono koplyčią pamatė pirmąjį kartą.

ESAME DĖKINGI:

Už gražią idėją, už optimizmą, už įkvepiančią kalbą – siekti rekordo - ir gero tempo laikymą visą distanciją važiuojant kolonos priekyje mokyklos direktoriui Almantui Jakimavičiui.

Už idėjos įgyvendinimą:

kūno kultūros mokytojams Algiui ir Marinai (jie nudirbo labai reikalingą, bet akiai ne visai matomą darbą),

mokytojams, kurie priėmė iššūkį – Marytei, Angelei, Gitanai, Žiedūnei, Marinai, Algiui, Raimundui, Virginijai, Staselei, Rasai, Almantui.

Taip pat prie mūsų prisijungusiam, buvusiam šios mokyklos mokiniui, dabar Lietuvos rinktinės kandidatui baidarininkui Ryčiui.

Ir visiems 96 mokiniams!!! O ypač dvyliktokei Kristinai (ji vienintelė iš dvyliktokų sąžiningai palaikė šią idėją).

Be galo esame dėkingi policijai už suteiktą komfortišką ir saugų važiavimą.

P.S. Filmuotą medžiagąįkelsime vėliau. Taip pat papildysime mokytojo Raimundo nuotraukomis. Laurynas irgi rengė reportažą apie mūsų kelionę, todėl nepamirškiteapsilankyti ir Danieliaus svetainėje. Manome, kad jūs būsite aktyvūs ir išsakysite savo emocijas komentaruose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos