Stovykla „Sveikas kaip ridikas“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-08-21
  • Kategorija: Renginiai

Vaikų vasaros užimtumo stovykla „Sveikas kaip ridikas“

Rugpjūčio 16-20 dienomis Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono vidurinėje mokykloje vyko vaikų vasaros užimtumo stovykla „Sveikas kaip ridikas“. Į stovyklą rinkosi 30 pradinių klasių mokinių iš soc. remtinų šeimų.

Stovyklos tikslas – skatinti ir propaguoti sveiką gyvenimo būdą. Vykdyti neagresijos programą.

Vaikai mokėsi, kaip sumažinti stresą, patirti bendrumo jausmą. Stengėsi suvokti draugiškumo, tarpusavio pasitikėjimo, atsakomybės ir dalijimosi vertę. Žaidė žaidimus, atliko atsipalaidavimo ir kvėpavimo pratimus.

Mokiniai taip pat plėtė žinias apie sveikatą ir buvo mokomi rūpintis savo sveikata. Ugdė supratimą apie sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Sveikatos pamokėles vedė Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos. Jos vaikus mokė, kaip reikia taisyklingai plauti rankas, kad kuo mažiau mikrobų patektų į mūsų organizmą. Vaikai patys galėjo pamatyti mikrobus ant savo rankų, pašvietus specialia lempa. Taip pat atliko įvairias užduotis ir žaidė žaidimus. Geriausiai atlikę užduotis buvo apdovanoti „Obuoliukų mūšio“ diplomėliais ir prisiminimo dovanėlėmis.

Įdomi eskursija vyko ir Alytaus apskrities vyriausiame policijos komisariate. Vaikai bendravo su nepilnamečių reikalų pareigūne, kuri priminė vaikų teises ir pareigas, lankėsi teisėsaugos ir teisėtvarkos muziejuje. Vaikams didelį įspūdį paliko areštinė ir laikino sulaikymo kameros. Taip pat buvo smagu žaisti Alytaus Jaunimo parke.

Bene laukiamiausia stovyklos diena buvo ketvirtadienis, nes visi vykome į Trakus, į vandens pramogų parką „Trasalis“. Daugumai vaikų tai buvo pirmas apsilankymas vandens parke.

Paskutinę dieną vaikai piešė patirtus įspūdžius ir rašė atsiliepimus apie stovyklą, vaišinosi ledais ir saldumynais. Visi buvo laimingi ir patenkinti.

Dėkojame Alytaus rajono savivaldybei už paramą įgyvendinant šią programą.

Alytaus raj. Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos

pradinių klasių mokytoja Raimonda Šilalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos