Regioninis meninio skaitymo konkursas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-03-01
  • Kategorija: Renginiai

Sutikimas nustebino ir sušildė

Kaip lietus ir sniegas krinta iš dangaus ir negrįžta atgalios, kol nepalaisto žemės, kad joje dygtų ir želtų augalai, kad neštų duoną sėjėjui ir alkanam, taip ir žodis, išeinantis iš mano burnos, nesugrįš pas mane bergždžias, bet įvykdys tai, ko trokštu, ir atliks, kam buvo siųstas“,- šiais Švento Rašto žodžiais Daugų Vlado Mirono vidurinėje mokykloje prasidėjo regioninis šio konkurso etapas. Į sceną pakilo mažieji ir didieji mokyklos šokėjai, Šešėlių teatro aktoriai, skaitovai. Jie šiltai pasveikino šio konkurso dalyvius, primindami, kad po saule mes visi vienodi – maži mažučiai... Bet dideli dvasia. „Kas užaugina žmogui dvasią“?- klausia viena šio teatriuko aktorių. Atsakymas paprastas, gal kiek ir banalus. -„Tikriausiai dangus, kupinas liūdesio ir džiaugsmo, paukštis, ramunė, medis... Žodis, užaugęs žmoguje iš žemės grumsto, iš gėlės ir paukščio sparno“. Visi susižavėję klausėsi aštuntokės Indrės Ožalinskaitės ir dramos mokytojos Žiedūnės Maldonienės skaitomų eilių.

Į visus susirinkusiuosius nuoširdžiai kreipėsi ir mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius. Jis pristatė esminius mokyklos istorijos faktus, linkėjo kiekvienam dalyviui, kad iš jo lūpų sklindantis žodis skambėtų ne taip, kaip reikia, o taip, kaip norisi, - širdimi. „Lai skamba žodis kaip giesmė, kaip Šventas Raštas“,- apibendrino jis. Regioninį meninio skaitymo konkursą vedė dvyliktokė Kristina Gustaitytė ir vienuoliktokas Ignas Každailis. Pasveikinimo žodį mokiniams padėjo parengti lietuvių kalbos mokytoja Sigita Juškevičienė, šokių mokytoja Neringa Vekeriotaitė, dramos mokytoja Žiedūnė Maldonienė.

Smalsus ir atidus dalyvis ir žiūrovas neliko abejingas aplinkai – scenos dekoracijai. Prie salės papuošimo prisidėjo dailės ir technologijų mokytojai Rima ir Raimondas Jomantai, logopedė Rasa Kartanienė, mokytojos padėjėja Vyda Sudvajienė. Šventinė aplinka ir jautrus šeimyniškas rūpestis dalyvius lydėjo iki konkurso pabaigos.

Konkurso kulminacija – literatūrinės kompozicijos

Tie, kurie yra šio konkurso gerbėjai ar nuolatiniai dalyviai, ypač laukia baigiamosios konkurso dalies – literatūrinių kompozicijų. Turbūt ne be reikalo. Iš tiesų parengtos kompozicijos - tai atgaiva sielai. Kiek išmonės, kiek darbo, kiek pastangų reikia įdėti, kad savo idėja sužavėtum ir įtikintum reiklią komisiją ar eilinį žiūrovą. Šiame regioniniame etape savo literatūrinius, režisūrinius ir aktorinius gebėjimus parodė Vilniaus r. Pagirių gimnazijos 3 kl. mok., Elektrėnų „Versmės „ gimnazijos 9-12 kl. mok., Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos 2-4 kl. mok. ir mūsų artimiausių kaimynų Varėnos r. Matuizų vidurinės mokyklos 10-12 kl. mokiniai. Buvo be galo įdomu stebėti vidinį jaunų žmonių susitelkimą, norą išsakyti tai, kas juos jaudina, kuo jie gyvena, kaip jaučiasi. Visos kompozicijos buvo parengtos profesionaliai. Tačiau nugalėjo ir į respublikinį etapą pateko Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos mokiniai. Jų idėja – išsaugokime žaliąjį Žemės rūbą ateitiems kartoms – įtikino labiausiai. Nuo jų mažai teatsiliko mūsų kaimynai – Varėnos r. Matuizų vidurinės mokyklos mokiniai (mokytojas Gintaras Augustinavičius). Literatūrinės kompozicijos nepaliko abejingų. Džiugu matyti, kad geros idėjos užkrečia, kad mokiniai ir jų mokytojai diskutuoja, vertina. Smagu, kad čia pat gimsta ir nauji užmojai, kūrybiniai mainai.

Foto dailės ir technologijų mokytojo Raimundo Jomanto ir 11 - okės Miglės Kartanaitės:

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos