Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazija dalyvauja Erasmus+ KA2 projekte 2020-1-TR01-KA229-094668_5“Digitally Smarted Kids”

 “Digitally Smarted Kids” yra Erasmus+ KA2 projektas, kuriame dalyvauja 5 mokyklos iš įvairių šalių – Portugalijos, Ispanijos, dvi Turkijos mokyklos ir Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazija. Projekto tikslai yra orientuoti į XXI –ojo  amžiaus kompetencijų vystymą:

lavinti kritinio mąstymo, orientuoto į problemų sprendimą įgūdžius;                        

skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą ir bendravimą lavinant anglų kalbos žinias;                          

gilinti kompiuterinio raštingumo ir programavimo žinias;                   

mokyti mokinius naudotis informacinėmis technologijomis saugiai ir kūrybiškai.

Lapkričio 15 – 19 dienomis vyko pirmasis mobilumas Turkijoje, Manisos regione, Kırkağaç mieste. Šįkart mobilume dalyvavo mokytojai iš minėtų šalių. Daugų Vlado Mirono gimnazijai atstovavo pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė ir anglų kalbos mokytoja Stasė Vitkauskienė. Mobilumo metu vyko įvairios veiklos: bandėme įvairius IT įrankius, pristatėme savo šalis, švietimo sistemas bei mokyklas, susitikome su Kırkağaç mokyklos mokiniais, lankėmės miesto merijoje, kur projekto tikslai ir veiklos buvo pristatytos regiono valdantiesiems bei planavome tolimesnes projekto veiklas.

Turkijos mokyklų atstovai suplanavo kultūrinę dalį – lankėmės ne tik senoviniuose Pergamo ir Efeso miestuose, bet ir trečiame pagal dydį Turkijos mieste, Izmire. Turėjome galimybę pasimėgauti tradiciniais Turkijos patiekalais ir desertais. Stebėjome, kaip gimsta alyvuogių aliejus, kadangi nuvykome į vietinio ūkininko alyvuogių aliejaus gamyklą, kur ne tik pamatėme aliejaus spaudimo procesą, bet ir paragavome ką tik išspausto aliejaus su namine turkiška duona.

Esame pasiruošę naujoms projekto veikloms, iššūkiams ir darbams!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos