I ag kl. mini projektas „Žmogus tarp dviejų tėvynių. Kūrėjų portretai“

I ag kl. mini projektas „Žmogus tarp dviejų tėvynių. Kūrėjų portretai“ 

#MEPALietuva

Šis Iag  klasės mokinių atliktas mini projektas „Žmogus tarp dviejų tėvynių. Kūrėjų portretai“ yra didelio integruoto projekto, susijusio su Europos Sąjungos institucijų veikla, kultūros integracija ir kt., dalis. Gimnazistams buvo pasiūlyta pasidomėti kūrėjais, kurie gyvena ir kuria ne Lietuvoje. Tai buvo nemažas iššūkis, nes reikėjo surinkti kuo daugiau įvairios informacijos, ją sugrupuoti, peržiūrėti ir pasidalinti su komandos nariais. Taip pat peržiūrėti vaizdo medžiagą, perskaityti atsirinktus straipsnius, perversti knygas, šis darbas nebuvo lengvas pasivaikščiojimas, nes imlus laikui. Be to, informaciją reikėjo susisteminti, išskirti tai, kas svarbiausia, kritiškai įvertinti (atskirti faktus nuo nuomonės).

Maža to, reikėjo susipažinti su rašytojų kūryba, išsiaiškinti, kokiomis kalbomis ji rašoma, verčiama. Įdomu pastebėti tai, kad tiek Kristina Sabaliauskaitė, tiek Valdas Papievis, tiek Dalia Steponkutė Iag klasės gimnazistams buvo tikras atradimas. Iki projekto apie šiuos rašytojus mokiniai nebuvo nieko girdėję, todėl nustebo šių kūrėjų veiklos platumu, jų žinomumu ne  tik Lietuvoje, bet ir ten, kur jie šiandien gyvena.

Baigdami mini projektą,  Iag kl. mokiniai turėjo žinių apie šiuos kūrėjus, galėjo išvardinti parašytas ar išverstas knygas, suprato, kodėl jie tokie populiarūs. Gimnazistai pristatymus parengė „Padlet“, juos pristatė, įsivertino.

Gitana Ivanauskienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos