Gimnazijos lauko edukacinės erdvės

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-06-29
  • Kategorija: Aktualijos

Edukacinės erdvės – tiek gamtinės, tiek vidaus, tiek virtualios, skaitmeninės – padeda materializuoti ir modernizuoti ugdymo turinį, motyvuoja ugdymo proceso dalyvius. Lauko edukacinės erdvės suteikia galimybes prasmingai ir įdomiai leisti laiką lauke, gamtoje. Daugų Vlado Mirono gimnazija pristato lauko edukacines erdves, kuriose galite smagiai, saugiai ir įdomiai leisti laiką vasaros atostogų metu.

Įrengtos lauko klasės:   Dengta lauko scena su sėdimomis vietomis, kurioje vyksta įvairių dalykų pamokos, tradicinės šventės, renginiai, spektakliai, koncertai. Suoliukai žiūrovams yra pagaminti dvyliktokų, t. y. technologijų egzamino darbai ir palikimas mokyklai.

  Lauko erdvė „Po ąžuolu“. Tai vieta meditacijai, poilsiui, įrengtas basų kojų takas, kuriame panaudotos natūralios gamtos medžiagos, surinktos mokinių ir mokytojų. Šalia ir natūrali pieva. Čia gyvai galite susipažinti su biologine gamtos įvairove.

 Lauko klasė „Prie aukuro“ - įrengta mokymo(si) ir poilsio vieta, kurią naudojame valstybinių ir tradicinių gimnazijos renginių ir švenčių metu. Renginiuose dalyvauja ne tik Daugų gimnazijos bet ir miestelio bendruomenė. Įrengtas unikalus signataro Vlado Mirono suolelis-valtis, bei memorialinė ekspozicija su QR kodais ir aprašymais, skirta Vasario 16-osios akto signatarams atminti. Prie klasės įrengimo prisidėjo miestelyje veikiančios organizacijos: asociacija „Daugų kraštas“, kultūros klubas „Kitaip“.

Kviečiame pasivaikščioti po Svajonių sodą,  ir Minčių taką, o įrengtoje edukacinėje inkilų ekspozicijoje nuskaičius QR kodą susipažinsite su paukščiu, sužinosite, kokių matmenų inkilus gaminti skirtingiems paukščiams. Šias erdves kūrė gimnazijos bendruomenė.

 Už sodo, šalia katilinės, natūrali pieva ir įrengta komposto dėžė. Mokyklos viduje prie prausyklos pastatyti  baterijų bei atliekų rūšiavimo mini konteineriai. Šalia pakabintas mokomasis  žaidimas „Žaliasis taškas“ apie atliekų rūšiavimą, šiomis erdvėmis skatiname ekologiško gyvenimo būdo įpročius ir vertybes, aplinkai draugiškus pasirinkimus.

 Vidiniame gimnazijos kieme įrengta saugi autobuso laukimo vieta, su  suoliukais. Pievelėje pastatyta vėjarodė su pasaulio šalių kryptimis, taip pat informacinis ženklas su aplinkinių kaimų pavadinimais, nuorodomis ir atstumais iki jų. O, kad autobuso neprailgtų laukti, galite pažaisti didįjį lauko domino ar jenga žaidimus.

Mokyklos sporto aikštyne įrengtas kliūčių ruožas “ Judėk ir būsi sveikas”. Mokiniai su malonumu gimnazijos sporto aikštyne žaidžia krepšinį, futbolą. Lenktynėms ir ištvermei ugdyti puikiai tinka bėgimo takai, o šis kliūčių ruožas paįvairina sportinių užsiėmimų veiklas šoklumui skirtomis užduotimis.

Tad kviečiame užsukti į  gimnazijos lauko edukacines erdves.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos