Edukacinės erdvės. Ką žinome apie jas?

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-03-23
  • Kategorija: Aktualijos

Mokiniai tikrai žino, kaip ir kur jiems mokytis yra smagiau ir įdomiau. Žinoma, kad ne klasėje, ne įprastoje vietoje, ne suole, o persikeliant į kitas erdves. Dar smagiau, kai tos erdvės yra įdomiai, patraukliai  įrengtos ir mokiniams pritaikytos. Visi žinome, kad mokytis smagiausia, kai gali tyrinėti – paliesti, užuosti, išgirsti, kai gali stebėti, įsižiūrėti, pats išbandyti- pasodinti, pagenėti, išrūšiuoti ir kita.

                      Daugų Vlado Mirono gimnazija nuo 2020 metų dalyvauja „Mokyklų edukacinių erdvių“ konkurse, paraišką teikė ir šiemet. Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius yra šio konkurso idėjinis vadovas, todėl ir šiemet subūrė entuziastų komandą. Jam svarbu, kad būtų kuo produktyviau išnaudojamos visos gimnazijoje esančios erdvės, kad mokiniai mokytųsi ir tobulėtų netgi be mokytojų. Toks ir yra edukacinių erdvių tikslas. Turbūt esate ir mūsų gimnazijoje buvę lauko klasėse „Po ąžuolu“, „Prie aukuro“, vaikščioję po „Svajonių sodą“ ar „Minčių  taką“. Po karantino duris atvėtė atnaujinta teatro studija, taip pat įkurtos naujos namų darbų ruošimo ir poilsio erdvės.

                      Kad pavyktų šiemet tapti mokykla – šio konkurso nugalėtoja -  vakar mūsų gimnazijoje vyko seminaras „Edukacinių erdvių kūrimas ir panaudojimas“ .  Seminarą vedė šio konkurso daugkartinė nugalėtoja – Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazija. Komandos narės – tai etikos mokytoja Aušrelė Sereikienė ir pavaduotoja ūkiui Loreta Grybienė pasidalino patirtimi. Anot mokytojos Aušrelės Sereikienės, edukacinė erdvė skiriasi nuo kitos erdvės, nes ji turi atlikti savo funkciją ir be žmogaus. Mokytoja supranta, savo širdimi išgyvenusi šio  konkurso naudą visai bendruomenei, todėl įdomiai ir informatyviai papasakojo ir parodė, ką jų gimnazijos komandai yra pavykę įrengti šalia savo mokyklos. Tiesa, sakė ji, didžiausias privalumas, kad jie turi didelę teritoriją. Viešnios apžiūrėjusios mūsų erdves davė daug naudingų patarimų. Mūsų gimnazijos mokytojų komanda taip pat dalijosi savo patirtimi. Kalbėjo pradinių klasių mokytoja Raimonda Šilalienė, biologijos mokytoja Danutė Zarauskienė, neformalaus ugdymo vadovė, gimnazijos muziejininkė  Rasa Aleksandravičienė, dailės ir technologijų mokytoja Sandra Kazlauskaitė.

                      Seminaras buvo naudingas, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė apibendrindama sakė, kad „daugyba yra dalyba“. Labai gerai, kad galima pasikeisti idėjomis, išgirsti naudingų patarimų.

                                                                      Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija   

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos