Netradicinė geografijos pamoka Vilniuje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-04-20
  • Kategorija: Aktualijos

Balandžio 14 d.  Ig klasės mokiniai lankėsi Vilniuje. Pirmasis taškas buvo  Gamtos tyrimo centro mineralų muziejus. Čia grožėjomės mineralais, uolienomis, suakmenėjusiomis medžių dalimis, fosilijomis, gręžiniais paimtų uolienų pavyzdžiais. Visų trokštamas mažutis deimantas mums įspūdžio nepadarė. Merginas ypač sužavėjo agatų įvairovė: juostiniai, plunksniniai, vamzdeliniai ir net nėriniuotieji. Uolienos mūsų akis traukė gamtoje rastų spalvų įvairove. Dar kartą prisiminėme ir pasitikrinome savo žinias girdėtas pamokų metu, kaip susidaro uolienos, kokios randamos Lietuvoje ir kam panaudojamos.

Vilniaus senamiestyje pasileidome ieškoti pasislėpusių miesto detalių. Radome senąją vandens pompos imitaciją, miesto tramvajaus ,,konkės“ bėgius, klausėmės legendos apie šv. Onos bažnyčią, užsukome į Užupio respubliką, kuri turi savus pinigus ir gynybos būrį, patekome ir į siauriausią praėjimo vietą senamiestyje. Prie miesto plano stebėjomės koks mažas miestas buvo kitados.

Senamiesčio zoną su siauromis gatvelėmis, senaisiais pastatais lyginome su centrinio verslo rajonu, kur įsikūrusi savivaldybė ir kiti aukšti biurų pastatai. Lyginome ir gyvenamuosius rajonus bei užmiestį. Kiekviena zona turi savo privalumų ir trūkumų.

Mokiniai išvykoje gali ne tik praplėsti savo žinias, bet ir lavinti kultūringo bendravimo įgūdžius.

 

Geografijos mokytoja Vilija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos