Kiti pasaulio kraštai

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-04-06
  • Kategorija: Aktualijos

Kaip galvojate kur patektumėm, jei kastume tunelį nuo Lietuvos kiaurai per Žemės rutulį? Atsidurtume paslaptingoje Naujojoje Zelandijoje!

Savo kelionių įspūdžius ir patirtis mūsų gimnazistams pristatė žurnalistė, knygų autorė ir filmo kūrėja Rita Šemelytė. Filmo vaizdai praturtinti autorės pasakojimais leido pajusti kitų kraštų grožį, susipažinti su ten gyvenančiais gyvūnais ir žmonėmis.

Pavyko mums nusikelti į tolimąją Naująją Zelandiją ir pamatyti trykštančius geizerius, į fiordus krintančius krioklius ir nuostabaus mėlynumo kalnų ežerus, laukinę gyvūniją ir medžio dydžio paparčius.

Pietų Amerikoje aplankėme inkų architektūrinį palikimą ir pamatėme senuosius druskos gavybos būdus. Galapaguose mus pasitiko iki 300kg sveriantys nerangūs ilgaamžiai vėžliai, o Velykų saloje vėl kilo klausimas kas ir kaip pastatė unikalias, analogų pasaulyje neturinčias skulptūras. Stebino įdomūs žmonių apdarai, šventės Peru ir Bolivijoje bei gyvenimas ant plaustų aukščiausiai kalnuose esančiame Titikakos ežere. Su budistų ir hinduistų religijomis susipažinome aplankę šventyklas Indonezijoje. Čia pamatėme ir ryžių auginimą – nuo sodinimo iki derliaus nuėmimo be jokios technikos. Pabuvoję šaltojoje Antarktidoje pamatėme nuostabiuosius pingvinus ir jų socialinį gyvenimą.

Mokiniai galėjo susipažinti ir su keliautojos sukaupta skirtingų šalių pinigų kolekciją.

Puiki, gyvai iliustruota geografijos pamoka praturtino kiekvieną iš mūsų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos