Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė mini Judumo savaitę - dviračių žygis į Mirono koplyčią

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2024-09-21
  • Kategorija: Renginiai

                  Rugsėjo 20 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vyko tradicinis renginys - mokinių ir mokytojų dviračių žygis į Mirono koplyčią, skirtas Europos judumo savaitei paminėti. Kiekvienais metais šis žygis tampa ne tik fizinės veiklos švente, bet ir primena apie tvarų judumą, skatindamas naudotis ekologiškomis transporto priemonėmis bei tausoti aplinką. Šiais metais, kaip ir ankstesniais, dalyvių skaičius nesumažėjo, o šiltas oras ir nuostabūs Dzūkijos gamtovaizdžiai tik sustiprino visų patirtus įspūdžius. Šis renginys yra tapęs ne tik gimnazijos bendruomenės sveikatingumo diena, bet ir simboline galimybe prisiminti svarbią gimnazijos globėjo asmenybę – Vladą Mironą, Lietuvos tarpukario politiką ir visuomenės veikėją.

                  Išlydėję dviratininkus gimnazijos mokiniai stadione sportavo: bėgo olimpinę mylią, žaidė kvadratą, futbolą, krepšinį, tinklinį, smiginį, mėtė baudas... O prie Mirono koplyčios gimnazistai taip pat išbandė jėgas – mynė dviratį į statų koplyčios kalną, dalyvavo estafetiniame važiavime. Rungčių nugalėtojus gimnazijos stadione medaliais ir atminimo dovanėlėmis apdovanojo direktorė Jurgita Kamandulienė.

                  Ig klasės mokinys Matas Zalieckas atstumą nuo Mirono koplyčios ir atgal įveikė bėgdamas.

                  Projektą „Sportuojanti mokykla“, skirtą judumo savaitei paminėti, sporto projektų lėšomis finansavo Alytaus rajono savivaldybė.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas