13-asis „Mirono kelias“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2024-05-26
  • Kategorija: Renginiai

Kasmet gegužę Daugų Vlado Mirono gimnazijoje renkasi Alytaus rajono ir miesto gimnazijų stipriausi bėgikai ir nuo Mirono koplyčios bėga 10-ies kilometrų estafetę iki Vlado Mirono gimnazijos. Šiemet šis bėgimas jau 13-asis.

Tradiciškai šv. Mišias už Nepriklausomybės Akto signatarą, kunigą Vladą Mironą aukojo Daugų Dievo Apvaizdos bažnyčios klebonas, renginio iniciatorius ir globėjas Vidas Jelinskas. Bukauciškių koplyčioje mokytojas A. Sereika vedė istorijos pamoką ir priminė šios didžios asmenybės Vlado Mirono nuopelnus Lietuvai ir mūsų kraštui.

Šiemet „Mirono kelyje“ varžėsi Simno, Butrimonių, Daugų Vlado Mirono, Alytaus profesinio rengimo centro, Alytaus šv. Benedikto gimnazijų komandos. Sportininkų pasveikinti ir apdovanoti atvyko Alytaus r. savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja G. Volungevičienė. „Šis bėgimas simbolizuoja ne tik fizinį iššūkį, bet ir dvasinį ryžtą, atkaklumą bei bendrystę. Simbolinis Mirono kelias tegul būna jūsų tobulėjimo kelias, jūsų tikslo siekimo kelias ir ėjimas pirmyn”, - sakė vedėja. Gimnazijos direktorė J. Kamandulienė taip pat pasveikino dalyvius ir laimėtojus, pasidžiaugė tęsiama tradicija ir kartu su svečiais įteikė komandoms nugalėtojoms prizus.

Greičiausi šiemet „Mirono kelyje“ buvo Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos sportininkai (38,10). Už iškovotą pirmąją vietą komanda dovanų gavo kelionę į Druskininkų vandens parką. Antrąją vietą užėmė Alytaus profesinio rengimo centro sportininkai (38,52). Jų dovana – kelionė į Birštono „Pramogų kalną“. Trečioji vieta atiteko Simno gimnazijos sportininkams. (39,19). Komanda apdovanota plaukimu baidarėmis pasirinkta upe.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas