Daugų Vlado Mirono gimnazijai 80 metų!

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2024-05-28
  • Kategorija: Renginiai

Daugų Vlado Mirono gimnazija gegužės 24 dieną, suburdama mokinius, mokytojus, alumnus ir bendruomenės narius, iškilmingai paminėjo savo 80-mečio jubiliejų. Per aštuoniasdešimt metų ji išugdė nemažai iškilių žmonių: mokslininkų, menininkų, sportininkų, visuomenės veikėjų. Gimnazijos pareiga ne tik suteikti kokybišką išsilavinimą, bet ir ugdyti asmenybes, kurios būtų pasirengusios priimti iššūkius ir prisidėti prie visuomenės gerovės.

Šventė prasidėjo 14 valandą gimnazijoje. Šventės dalyviai ir svečiai turėjo galimybę dalyvauti pasirinktoje netradicinėje, gimnazijos jubiliejui skirtoje pamokoje (lietuvių kalbos, meninio ugdymo, chemijos bei kūno kultūros). Vėliau buvo pristatyta nauja erdvė, į kurią perkeltas gimnazijos muziejus. Taip pat atidaryta įspūdinga ekspozicija „Mano įkvėpėjas“. Šio projekto idėja gimė iš noro pagerbti mūsų gimnaziją baigusius mokinius, kurie savo pasiekimais ir darbais garsina mūsų gimnazijos vardą. Ši ekspozicija tikrai nėra baigtinė, joje atsiras ir daugiau mokinių vardų. Jubiliejaus proga buvo atidarytas naujas informacinių technologijų kabinetas. Buvęs gimnazijos mokinys, vėliau mokytojas Ramūnas Bielevičius įdomiai ir nuotaikingai pasidalino prisiminimais apie pirmuosius informatikos kabinetus. „Dabar sakome spausk drąsiai mygtukus, nebijok, o tada, prieš gerus 20 metų, sakėm tik nespausk, dar sugadinsi“,- šmaikštavo R. Bielevičius.

Gimnazijos svečiai - buvę mokiniai, mokytojai bei švietimo įstaigų vadovai – vaikščiodami gimnazijos koridoriais, lankydamiesi kabinetuose dalinosi prisiminimais apie mokyklą, mokytojus ir draugus. Mezgėsi nuoširdus pokalbis prie kavos puodelio apie bėgantį laiką, besikeičiančią mokyklą bei švietimo sistemą.

Vakare visi svečiai rinkosi į šventinį koncertą Daugų kultūros namuose. Po gimnazijos mokinių bei mokytojų meninės kompozicijos sveikinimus sakė svečiai. Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė prisiminė gimnazijoje praleistus metus, pasidžiaugė, kad joje surado draugų, kad gimnazijoje įgytomis vertybėmis vadovaujasi iki šiol. „Nuoširdžiai sveikinu visą mokyklos bendruomenę 80-ojo jubiliejaus proga ir linkiu išlikti atviriems, inovatyviems ir amžinai jauniems“,- linkėjo gerbiama merė. Ji taip pat įteikė padėkos raštus buvusiam šios mokyklos direktoriui Almantui Jakimavičiui ir gimnazijos bendruomenei „Už rūpestingą ir atsakingą darbą, aktyvią veiklą, pasiekimus, bendrystę ir lyderystę, kuriant atvirą, pažangią ir stiprią mokyklą“. „Jubiliejus nėra kelionės tikslas, tai - pati kelionė. Linkiu mokyklos bendruomenei ilgos, garbingos, šviesios, kupinos džiaugsmo, prasmės, atradimų kelionės. Surinkite kuo daugiau nuostabių akimirkų – matykite, jauskite, kalbėkite, girdėkite, tarkitės, siekite, ugdykite, eikite pirmyn“,- sakė Alytaus rajono švietimo kultūros ir sporto vedėja Giedrė Volungevičienė.

Gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė, tardama sveikinimo žodį, priminė, kad mokykla išleido 74 laidas, 2218 mokinių ir palinkėjo visiems sėkmės ugdant jaunąją kartą bei puoselėti bendrystę bei draugystę: „Juk draugystė – tai šviesa, kuri spinduliuoja ir kurią gali suteikti kitam žmogui, praturtindamas jį ir praturtindamas save.“ Nuoširdžiais prisiminimais apie gimnaziją dalinosi ir buvęs ilgametis gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. Gimnazijos bendruomenę sveikino Daugų seniūnė Irma Kašėtienė, Alytaus rajono švietimo įstaigų vadovai, gimnazijos tėvų atstovė, gimnazijos mokinių prezidentas bei gimnazijos tarybos pirmininkė. Malonu, kad šventėje dalyvavo buvusi ilgametė mokyklos direktorė Alytė Baliukonienė.

Renginio vedėja, buvusi šios gimnazijos mokinė, 42 laidos abiturientė Ilona Zapolskienė į sceną pakvietė Marijampolės kultūros centro modernaus folkloro grupę „Balti vėjai“ (vadovas Artūras Petraška).

Renginio organizatoriai dėkoja visiems dalyvavusiems šioje šventėje.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas