Bendras tikslas – „Lietuvių kalbos margi raštai“ - suartina

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2024-03-06
  • Kategorija: Renginiai

Kiekvienais metais nuo vasario 16 d. iki kovo 11 d. visoje Lietuvoje vyksta

Lietuvių kalbos dienų renginiai, kuriuose išskirtinis dėmesys skiriamas mūsų kalbai. Prie šios gražios iniciatyvos šiemet vėl prisijungė Daugų Vlado Mirono gimnazijos ir Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus penktokai ir šeštokai kartu su savo mokytojomis Gitana Ivanauskiene ir Laima Ryženiniene. Šiandien, kovo 6 dieną, ir įvyko viktorina „Lietuvių kalbos margi raštai“.

Viktorinos dalyvius pasitiko smalsios šeštokės - tai Lukrecija Urbonaitė, Augustė Sukarevičiūtė, Milda Bulvinaitė ir Rasa Ribačiauskaitė. Jos buvo prigalvojusios nuotaikingų ir įdomių užduočių. Varžėsi net devynios mokinių komandos. Komandų nariams reikėjo sugalvoti pavadinimus, šūkius, prisistatyti. Greitai ir teisingai atsakyti į klausimus, paaiškinti dzūkiškų žodžių reikšmes, į poras sudėti sukarpytus Lietuvos etnografinių regionų moterų ir vyrų tautinius drabužius, iš atskirų žodžių sudėti Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylės“ dainą „Miestas iš Dievo raidės“. Atliekant užduotis netrūko gerų emocijų!

Gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė prieš įteikdama komandoms nugalėtojoms Pagyrimo raštus sakė, kad labai svarbu puikiai mokėti gimtąją kalbą, kuo daugiau žinoti apie savo šalies tradicijas, papročius, juos puoselėti, skaityti knygas. Padėkojo mokytojoms, kurios skatina mokinius domėtis, ugdo vertybes. Visi dalyviai buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos